Κατάργηση των πανελληνίων εξετάσεων ζητά ο Π. Νίκας

Με αφορμή την έκδοση των αποτελεσμάτων για τις πανελλήνιες εξετάσεις, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης  Νίκας σημείωσε ότι ο θεσμός των πανελληνίων εξετάσεων είναι ξεπερασμένος και δεν χρειάζεται για, τουλάχιστον, τα δύο τρίτα των πανεπιστημιακών σχολών. Μάλιστα, ο κ. Νίκας ανέφερε ότι είναι αναγκαία ή πλήρης αναδιοργάνωση της εκπαίδευσης.

«Στα παιδιά μας που θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ευχόμαστε τα καλύτερα στο δύσκολο δρόμο της γνώσης και της επαγγελματικής αποκατάστασης.
Για όσα παιδιά μας δε συνεχίσουν, είναι αυτονόητη η προσπάθειά τους για επαγγελματική ειδίκευση και εξειδίκευση, αφού η εργατικότητα, η έμπνευση και η γνώση αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις για την επαγγελματική επιτυχία και όχι απλά ένα πτυχίο. Επισημαίνεται, ακόμη, ο προβληματισμός πολλών για την αναγκαιότητα άμεσης και πλήρους αναδιοργάνωσης της εκπαίδευσης, καθώς και για την κατάργηση του ξεπερασμένου θεσμού των πανελληνίων εξετάσεων, τουλάχιστον για τα δύο τρίτα των σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Και νέα αυτοψία στη χωματερή του δήμου Πύλου – Νέστορος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τσελέντης: “Στα όρια τους τα σεισμικά ρήγματα στην Ελλάδα”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ