Ν. Παππάς: Οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι τέσσερις με απόφαση της Βουλής

Οι τηλεοπτικές άδειες  θα είναι τέσσερις καθώς αυτό αποφάσισε η βουλή με ευρεία πλειοψηφία ,τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του  στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και στον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη.

H αδειοδότηση των  τηλεοπτικών συχνοτήτων θα οδηγήσει την τηλεόραση σε νέα εποχή και σε πιο ισορροπημένες σχέσεις των επιχειρηματιών με την πολιτεία σημείωσε ο υπουργός επικρατείας. Βάσει του νόμου τόνισε- οι άδειες είναι 4  προσθέτοντας ότι η συζήτηση για περισσότερες άδειες αν ανοίξει, θα αφορά το απώτερο μέλλον.

Η  μετάβαση θα είναι ομαλή και  θα ολοκληρωθεί μετά από 90 ημέρες, όσες προβλέπει ο νόμος ,τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

«Η κυβέρνηση μας είναι η πρώτη που αδειοδοτεί» υπογράμμισε ο κ. Παππάς σημειώνοντας ότι «στην προηγούμενη κατάσταση είχε παγιωθεί η εκτίμηση ότι δεν θα έρθει ποτέ κανείς να βάλει το δάχτυλο στη πληγή»

O κ.Παππάς έκανε λόγο για ιδιότυπη ντε φάκτο χρησικτησία ενός δημόσιου αγαθού και  αναφερόμενος στις αντιδράσεις μίλησε για σχέσεις διαπλοκής και ερμηνεία κατά το δοκούν του συντάγματος. Αναφερόμενος στους υποψήφιους του διαγωνισμού σημείωσε ότι όσοι έχουν καταδίκες δεν μπορούν να είναι κύριοι μέτοχοι.

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο ,ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι έχουν μπει τα θεμέλια για  μια δίκαιη ανάπτυξη και την  Ελλάδα των επομένων ετών, τόνισε  Το θέμα είναι να αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες που υπάρχουν και αυτό θα γίνει μέσα από μια μακροχρόνια αριστερή διακυβέρνηση, συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι δημιουργήθηκαν 250.000 νέες θέσεις εργασίας ,έχει επιτευχθεί δημοσιονομική εξισορρόπηση και όλοι οι πολίτες  έχουν πλέον πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αναφορικά με το ΕΚΑΣ ,ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε συμφωνήσει την πλήρη κατάργησή του ενώ  η σημερινή κυβέρνηση  έλαβε άμεσα μέτρα για όσους χάνουν το ΕΚΑΣ, όπως η κάρτα σίτισης κλπ και  εξασφάλισε μια μεταβατική περίοδο κατά την οποία το ΕΚΑΣ θα αναπληρωθεί με την ανάπτυξη.

Ερωτηθείς για το τραπεζικό σύστημα ο κ. Παππάς τόνισε ότι πρέπει να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα ώστε οι τράπεζες να παίξουν το ρόλο τους για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας .

Αναφορικά με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην αυριανή  σύνοδο  των σοσιαλιστών ηγετών στο Παρίσι, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι  ο χώρος της Σοσιαλδημοκρατίας είναι όμορος για την Αριστερά και ο πρωθυπουργός θα βάλει στο τραπέζι  την ατζέντα με την οποία ήταν υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν για μια δίκαιη και κοινωνική Ευρώπη.

 “Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των πανελλαδικών αδειών προχωράμε στη διαδικασία για τις άδειες θεματικών και περιφερειακών καναλιών”, ανέφερε ο κ. Παππάς με ανάρτησή του στο twitter. 

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Eπίθεση” της ΝΔ στον πρωθυπουργό ενόψει ΔΕΘ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΠτΔ: Απάντηση στα φοβικά σύνδρομα απέναντι στο Προσφυγικό

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ