Στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για τα Αστυνομικά Τμήματα του Νομού

28 Αυγούστου 2016

Απάντηση στην πρόσφατη ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, αλλά και στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που “φωνάζουν” για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών του Νομού, αποτελεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας. Αναφορά στο σχέδιο της κυβέρνησης Σαμαρά, μετατροπή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας σε Τμήμα, καταργήσεις Αστυνομικών Τμημάτων της υπαίθρου (ένα Αστυνομικό Τμήμα ανά καλλικρατικό δήμο) και  μετατροπή της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Κυπαρισσίας σε απλό Αστυνομικό Τμήμα.

Ανακοίνωση σχετικά με τις αντιδράσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που έχει προκαλέσει το σχέδιο της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας. Στην ανακοίνωση σημειώνεται: “Προφανώς και δεν θα ακολουθήσουμε το προκλητικό, δημαγωγικό και λαϊκίστικο ύφος της ανακοίνωσης της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας για το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών. Ο πολιτικός πολιτισμός είναι ζητούμενο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και, δυστυχώς, μας το αποδεικνύει σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Στο δια ταύτα:

Είναι τουλάχιστον υποκριτική η σημερινή στάση της ΝΔ, όταν είναι γνωστό σε όλους πως τον Ιανουάριο του 2014, το επιχειρησιακό σχέδιο της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη περιελάμβανε ανάμεσα στα άλλα 43% λιγότερες δομές στην ΕΛ.ΑΣ., 30% λιγότερες στην Πυροσβεστική και 36% λιγότερες στη ΓΓΠΠ ενώ παράλληλα καταργήθηκαν 6.700 κενές οργανικές θέσεις στην ΕΛ.ΑΣ. Στη βάση αυτού του σχεδίου προβλέπονταν μετατροπή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας σε Τμήμα, καταργήσεις Αστυνομικών Τμημάτων της υπαίθρου (ΕΝΑ Αστυνομικό Τμήμα ανά καλλικρατικό δήμο), ενώ η Αστυνομική Υποδιεύθυνση Κυπαρισσίας μεταλλασσόταν σε ένα απλό Αστυνομικό Τμήμα με αφαίρεση αρμοδιοτήτων και μείωση οργανικών θέσεων. Τέλος στο διάστημα 2009-2014 μειώθηκε η οργανική δύναμη των ΑΤ Μεσσηνίας κατά 30% (80 θέσεις λιγότερες) εξαιτίας της παύσης εισαγωγής στις παραγωγικές σχολές και των υπερβολικών αποσπάσεων.

Το νέο σχέδιο αναδιοργάνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας κινείται στη σωστή κατεύθυνση, με σκοπό την εξασφάλιση του αγαθού ασφάλειας του πολίτη κι αυτό μπορεί πλέον να γίνει πράξη αφού το αστυνομικό προσωπικό που θα εξοικονομηθεί από τις καταργούμενες υπηρεσίες θα μπορεί να διατεθεί σε εποχούμενες περιπολίες. Το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών δεν εμπεδώνεται με τους αστυνομικούς κλεισμένους στα γραφεία, διεκπεραιώνοντας γραφειοκρατικές εργασίες και φυλάσσοντας κτήρια ΑΤ, αλλά στους δρόμους, δίπλα στον πολίτη. Μπαίνει τέλος στον κατακερματισμό δυνάμεων για την στελέχωση και φύλαξη των πολλών αστυνομικών τμημάτων. Με το σχέδιο της αναδιάρθρωσης δεν μιλάμε για μείωση του αστυνομικού προσωπικού, μιλάμε για μείωση κτηρίων και μια εξοικονόμηση σε αστυνομικό προσωπικό που θα διατεθεί στην άμεση και έγκαιρη αντιμετώπιση των περιστατικών, για να γίνει η Ελληνική Αστυνομία αποτελεσματική. Σε αυτή την κατεύθυνση ουσιαστικό ρόλο καλούνται να διαδραματίσουν και στο νομό μας οι Κινητές Αστυνομικές Δυνάμεις.

Σε ότι αφορά το ζήτημα της αστυνόμευσης στο δήμο Τριφυλίας:

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο προβλεπόταν η ύπαρξη μόνο ενός ΑΤ σε κάθε καλλικρατικό δήμο. Μόνο στο δήμο Τριφυλίας και λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής αποφασίστηκε: Παραμονή του ΑΤ Γαργαλιάνων. Μόνιμη ομάδα ΟΠΚΕ στα Φιλιατρά. Αστυνομικός πόλεως στα Φιλιατρά για εξυπηρέτηση επι γραφειοκρατικών θεμάτων. Ύπαρξη κινητής μονάδας Αστυνόμευσης με περισσότερα δρομολόγια στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας.

Επίσης, είναι αναληθής η πρόσφατη αναφορά του πρ. βουλευτή της ΝΔ κ. Λαμπρόπουλου για το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Το συγκεκριμένο Τμήμα παραμένει, όπως επίσης διατηρείται και η Ασφάλεια ως Υποδιεύθυνση και όχι ως Τμήμα, όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.

Τέλος, έχει αποφασιστεί η σταδιακή αποκατάσταση των οργανικών κενών θέσεων και νέες δομές μετά την κάλυψη αυτών των κενών”.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καταρρέει ο επικοινωνιακός μύθος του Παναγιώτη Νίκα για τη λευκή νύχτα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Βολές” εκ δεξιών στο δήμαρχο Τριφυλίας για το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσομάλλης: Επιβεβαίωση όσων ξέραμε ήδη από 10 Ιανουαρίου για τον δικαστικό χάρτη της Μεσσηνίας – Αιχμές για τα «δια των ενεργειών μου»

Με αφορμή την εισαγωγή στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το

Χαρίτσης: «Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα»

«Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα», δηλώνει ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη του στην

Μαντάς για Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας: «Παραμένει ενεργό και πλήρως λειτουργικό, διατηρώντας τη δικαστική και χωρική αρμοδιότητα που κατείχε έως σήμερα»

Πλήρη διατήρηση της δικαστικής ύλης για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, με παράλληλη διατήρηση του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους της χωρικής του αρμοδιότητας, περιλαμβάνει το

ΠΑΣΟΚ: Ανακοίνωσε τους τελευταίους οκτώ υποψήφιους ευρωβουλευτές – Ο Γιάννης Πάζιος ανάμεσα στους «εκλεκτούς»

Ανακοινώθηκαν από το ΠΑΣΟΚ οι τελευταίοι 8 υποψήφιοι του κόμματος για τις ερχόμενες ευρωεκλογές. Ανάμεσα στους «εκλεκτούς» είναι και ο Γιάννης Πάζιος, μέλος της

Δείτε επίσης