“Μισόλογα” του δήμου Καλαμάτας για τα προβλήματα στον περιμετρικό άξονα

/

Νέα σύσκεψη με θέμα την επίλυση των ζητημάτων που έχουν ανακύψει στην κατασκευή του περιμετρικού άξονα Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε σήμερα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Δήμου Καλαμάτας και εκπροσώπων του Υπουργείου Υποδομών, καθώς και των ιδιοκτητών γης. Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα προβλήματα που συνδέονται με ιδιοκτησίες στον κόμβο της οδού προς Σπάρτη. Σημειώνεται ότι αντίστοιχη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε και χθες με αντικείμενο ανάλογα προβλήματα στον κόμβο της Αρτέμιδος.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Καλαμάτας, από τη μια υπάρχει αισιοδοξία ότι τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί θα επιλυθούν και από την άλλη εκφράζεται προβληματισμός για την αρτιότητα του έργου, σε περίπτωση που δεν επιλυθούν τα προβλήματα. Μάλιστα, σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα ο δήμος Καλαμάτας “δείχνει” εμμέσως ως υπεύθυνο για τυχόν προβλήματα το αρμόδιο υπουργείο. Σύμφωνα με την εκτίμηση του δήμου Καλαμάτας “από την κατάληξη των συζητήσεων φαίνεται ότι το θέμα οδηγείται σε λύση”. Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, αν δεν λυθούν τα πιο πάνω προβλήματα τότε θα δημιουργηθεί “μεγάλη ζημιά για το έργο και την πόλη”. Επίσης, ο δήμος Καλαμάτας αναφέρει στην ανακοίνωση του: “Επειδή το Υπουργείο Υποδομών δηλώνει κατηγορηματικά πως όπου υπάρχουν προβλήματα με ιδιοκτησίες, το έργο θα προχωρήσει έστω και με τεχνικές ατέλειες και οι απαλλοτριώσεις θα αρθούν. Αν συμβεί αυτό, θα είναι μεγάλη ζημιά για το έργο και για την πόλη. Οι προσπάθειες για συνεννόηση και για την κατασκευή του περιμετρικού με άρτιο τρόπο θα συνεχιστούν και πρέπει τα ζητήματα να έχουν επιλυθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, διότι το έργο βαίνει προς ολοκλήρωση”. Από τη σημερινή ανακοίνωση, αλλά και την αντίστοιχη χθεσινή, είναι προφανές ότι έχουν ανακύψει ζητήματα με τις ιδιοκτησίες και τις απαλλοτριώσεις σε δύο τουλάχιστον περιοχές. Αντί, λοιπόν, ο δήμος Καλαμάτας να εξηγήσει επακριβώς τα προβλήματα που έχουν ανακύψει, να ανακοινώσει πόσους ακριβώς ιδιοκτήτες αφορούν και να εξηγήσει τι σημαίνουν “οι τεχνικές ατέλειες” για την κατασκευή του δρόμου, αρκείται σε γενικόλογες ανακοινώσεις, γεμάτες ασάφειες που αντί να αποσαφηνίζουν τα δεδομένα τα περιπλέκουν με αποτέλεσμα να πλανάται ένας προβληματισμός που έχει να κάνει με την τεχνική αρτιότητα του έργου.  

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τώρα “τρέχει” ο δήμος για τα κατασκευαστικά προβλήματα στο Μέγαρο Χορού

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ξαφνικά η πρώην υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Αντωνία Μπούζα “είδε” τον κομματισμό

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βασιλόπουλος για επέτειο 23ης Μαρτίου: Είμαι υπερήφανος για την συμβολή της πόλης μας στο Αγώνα του ’21 – Είμαι υπερήφανος και για τις προόδους του σύγχρονου Δήμου μας

Δήλωση, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 23ης Μαρτίου, έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.