Νέες συλλήψεις δημοσιογράφων στην Τουρκία

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα εννέα δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων και ένα στέλεχος της εφημερίδας Hurriyet, με την κατηγορία ότι διατηρούσαν δεσμούς με τον αυτοεξόριστο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον θεωρούμενο από την Άγκυρα ως ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας, συνολικά οι εισαγγελικές αρχές της Κωνσταντινούπολης έχουν εκδόσει εντάλματα σύλληψης σε βάρος 35 προσώπων. Πολλοί από τους καταζητούμενους είναι δημοσιογράφοι, όμως η Hurriyet δεν διευκρίνισε πόσοι. Τουλάχιστον οι 18 από αυτούς βρίσκονται στο εξωτερικό.

Μεταξύ των συλληφθέντων δημοσιογράφων, που φέρονται ότι έκαναν προπαγάνδα υπέρ του Γκιουλέν, είναι και ο Ντιντσέρ Γκιοκτσέ, ο διευθυντής του αγγλόφωνου ιστότοπου της Hurriyet. Οι υπόλοιποι οκτώ, που συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και την επαρχία Κοτζαελί, είναι νυν και πρώην δημοσιογράφοι των εφημερίδων Bugun, Radikal και Yeni Safak, καθώς και της πρώην αντιπολιτευόμενης Zaman που έχει συνδεθεί με τον Γκιουλέν.

Στο μεταξύ, η γαλλική και η βελγική έκδοση της Zaman διέκοψαν την κυκλοφορία τους λόγω απειλών που δέχτηκαν, σύμφωνα με την ολλανδική έκδοση της εφημερίδας. “Λόγω του κινδύνου για την ασφάλεια των συντακτών μας πιστεύουμε ότι θα ήταν ανεύθυνο να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε” ανέφερε η εφημερίδα στο Twitter επικαλούμενη μια ανακοίνωση της γαλλικής έκδοσης. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η συντακτική ομάδα έχει δεχτεί περισσότερες από 200 απειλές θανάτου.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στα 400,84 ευρώ ο μέσος μισθός για μερική απασχόληση, σύμφωνα με στοιχεία του ΙΚΑ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δυνατοί επιχειρηματίες μπαίνουν και στα τηλεοπτικά της Πελοποννήσου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ