Ρ. Αντωνοπούλου: Υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ανέργων

30 Αυγούστου 2016

Την ανάγκη υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον μέγιστο δυνατό βαθμό «ώστε να συγκρατούν τις θέσεις εργασίας που έχουν και να κάνουν καινούργιες προσλήψεις» αλλά και σωστού και ορθολογικού προγραμματισμού «ώστε να μην χάνεται ούτε ένα ευρώ όσον αφορά την υποστήριξη των ανέργων» υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Να μην χαϊδεύουμε απλώς τους ανέργους αλλά να δίνουμε τέτοιες κατευθύνσεις όσον αφορά τα προγράμματα υλοποίησης που υποστηρίζουν τους ανέργους, που να έχουν στόχο την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, όταν και όπως προκύπτουν οι θέσεις εργασίας» σημείωσε -μεταξύ άλλων- η κ. Αντωνοπούλου.

Εξηγώντας τις παραμέτρους του νέου προγράμματος του υπουργείου Εργασίας για την απασχόληση ανέργων, η αναπληρώτρια υπουργός εξήγησε πως αυτό που επιδιώκεται είναι «όσο μπορούμε περισσότερο να υποστηρίξουμε τον άνεργο να έχει επιλογές» και πρόσθεσε:

«Απευθυνόμαστε στους ανέργους που παίρνουν το επίδομα ανεργίας για να τους δώσουμε την επιλογή, αν θέλουν να προσληφθούν άμεσα, ο ΟΑΕΔ παίρνει ακριβώς τα τριακόσια εξήντα ευρώ που μέχρι τώρα έδινε σαν επίδομα ανεργίας, το μετατρέπει σε μια επιταγή επανένταξης στο χώρο της εργασίας, υποστηρίζει τα 360 ευρώ ο εργοδότης που προσλαμβάνει από έναν μέχρι δέκα εργαζόμενους (δηλαδή οι πολύ μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, η ραχοκοκκαλιά της χώρας). Θα βάλει λοιπόν ο μικρομεσαίος που θα κάνει την πρόσληψη αλλά επίσης και ο επαγγελματίας που μόλις τώρα ξεκινά σαν αυτοαπασχολούμενος αλλά έχει δηλώσει ότι έχει έδρα, και θα μπορέσει να κάνει την πρόσληψη, θα βάλει το υπόλοιπο ποσό για το χρόνο που ο άνεργος δικαιούται να παίρνει το επίδομα ανεργίας» εξήγησε η κ. Αντωνοπούλου, επισημαίνοντας πως η συνολική απασχόληση είναι 12 μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Αύγουστο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στα 400,84 ευρώ ο μέσος μισθός για μερική απασχόληση, σύμφωνα με στοιχεία του ΙΚΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ OIKONOMIA

Δείτε επίσης