Άπλετο φως για τα κατασκευαστικά προβλήματα του Μεγάρου Χορού ζητά ο Μ. Μάκαρης

/

Να πέσει άπλετο φως στο ζήτημα των κατασκευαστικών προβλημάτων του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας ζητά η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας. Σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση: “Το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας –κόστους 14 εκατομμυρίων ευρώ- αποτελεί ένα ανεκμετάλλευτο κεφάλαιο για την πόλη μας γιατί λειτουργεί μόνο περιστασιακά ενώ βασικά προβλήματα ασφαλείας των μηχανισμών της σκηνής δεν έχουν ακόμα επιλυθεί, παρόλο που αυτά είναι γνωστά τουλάχιστον από το 2013 σύμφωνα με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας. Για όλα αυτά είναι μεγάλη η ευθύνη του δημάρχου Καλαμάτας και της δημοτικής του παράταξης καθώς, ενώ δεν αντιμετώπισαν αποτελεσματικά το σημαντικό αυτό πρόβλημα, προσπαθούν να συσκοτίσουν περαιτέρω την κατάσταση αδυνατώντας να δώσουν λύση.

Συγκεκριμένα από τις 27/7 έχουμε καταθέσει γραπτή αίτηση προς την δημοτική αρχή για να μας κοινοποιηθεί το πόρισμα της εταιρείας έλεγχου και πιστοποίησης TÜV SÜD που επιβεβαιώνει τις κακοτεχνίες και τα προβλήματα ασφάλειας της σκηνής του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας . Δυστυχώς δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή.

Για λόγους λοιπόν δημοσίου συμφέροντος θα πρέπει η δημοτική αρχή Καλαμάτας :

1.Να δώσει απάντηση στο αίτημά μας και να δημοσιοποιήσει ΑΜΕΣΑ το συγκεκριμένο πόρισμα το οποίο μάλιστα πληρώθηκε με χρήματα των δημοτών.

2.Να δημοσιοποιήσει τον αναλυτικό προϋπολογισμό των έργων αποκατάστασης των κακοτεχνιών και το χρονοδιάγραμμα επιτέλεσης των έργων αυτών ,καθώς και τον τρόπο χρηματοδότησης τους, που δεν θα πρέπει να επιβαρύνει άμεσα η έμμεσα τον καλαματιανό λαό.

Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, θέτοντας το θέμα άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, έτσι ώστε να πέσει άπλετο φως στο ζήτημα του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας με σκοπό την άμεση και αποτελεσματική επίλυση του προβλήματος”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πόρισμα “φωτιά” για τη χωματερή της Πύλου “καίει” τη δημοτική αρχή

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Λιβελογράφημα η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ για τα Αστυνομικά Τμήματα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βασιλόπουλος για επέτειο 23ης Μαρτίου: Είμαι υπερήφανος για την συμβολή της πόλης μας στο Αγώνα του ’21 – Είμαι υπερήφανος και για τις προόδους του σύγχρονου Δήμου μας

Δήλωση, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 23ης Μαρτίου, έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.