Το “αμαρτωλό” παρελθόν της τοπικής ΝΔ για τα Αστυνομικά Τμήματα της Τριφυλίας

/

Τον ρόλο του διαμαρτυρόμενου διεκδικεί η τοπική Νέα Δημοκρατία και ο “δεξιός” δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, για το θέμα της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής. Το πρόσφατο παρελθόν, όμως, δείχνει ότι κλείσιμο του ΑΤ Φιλιατρών το σχεδίασε η δική τους κυβέρνηση, η κυβέρνηση Σαμαρά. Τότε, όμως, κανείς από αυτούς που σήμερα διαμαρτύρονται δεν μιλούσε, η “δεξιά” είχε αφωνία!

Επιλεκτική φαίνεται ότι είναι η ευαισθησία της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του “δεξιού” δημάρχου Τριφυλίας, σε σχέση με την σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών της περιοχής. Σήμερα, η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας και ο κ. Κατσίβελας, εμφανίζονται σκληροί επικριτές της κυβέρνησης. Την περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά, όμως, όταν υπήρχε σχεδιασμός να μπει λουκέτο στο ΑΤ Φιλιατρών, τόσο τα στελέχη της ΝΔ, όσο και ο νυν δήμαρχος Τριφυλίας, δεν άρθρωσαν λέξη για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης! Ένα μικρό “flashback” μας θυμίζει, με σαφήνεια, τα γεγονότα.

Αύγουστος 2014: Ο τότε υπουργός προστασίας του πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, επισκέπτεται τα Φιλιατρά. Συνοδεύεται από τον τότε πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Περικλή Μαντά και εισέρχεται στο Αστυνομικό τμήμα των Φιλιατρών. Απλός κόσμος και τοπικοί παράγοντες θέτουν το ζήτημα του κλεισίματος του αστυνομικού τμήματος Φιλιατρών. Ο κ. Κικίλιας ακούει και δεν απαντά. Όπως έκανε και ο τότε πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς. Άλλωστε, τότε κυβερνούσε ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία, άρα δεν υπήρχε πεδίο για αντιπολίτευση.

Μάιος 2013: Πάμε ένα χρόνο πίσω. Ο τότε δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, στέλνει επιστολή (Μάιο του 2013) στον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας. Τι λέει η επιστολή του κ. Κόλλια; “Εξακολουθούν να αιωρούνται και να πληθαίνουν πληροφορίες κι ενδείξεις που αφορούν το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων αστυνομικών τμημάτων, χωρίς να έχουμε συγκεκριμένη ενημέρωση για τα αστυνομικά τμήματα που λειτουργούν στο Δήμο Τριφυλίας” και συνεχίζει “το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών καλύπτει μια ευρεία περιοχή με διάσπαρτους οικισμούς, παραθεριστικές και αγροτικές κατοικίες και πλήθος αγροτικών μονάδων κυρίως κηπευτικών με καλλιέργειες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Εξ’ αιτίας άλλωστε αυτού του λόγου στην ευρύτερη περιοχή των Φιλιατρών και μέσα στην ίδια την πόλη παραμένουν όλο τον χρόνο μετανάστες και και παράτυποι μετανάστες. Παρίσταται λοιπόν σοβαρός λόγος το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών όχι μόνο να παραμείνει σε λειτουργία αλλά και να ενισχυθεί. Σημειωτέον οτι ο Δήμος μας μπορεί να διαθέσει κατάλληλο κτίριο στα Φιλιατρά για στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος”. Και τότε, παρά τις εκκλήσεις του πρώην δημάρχου η τοπική ΝΔ και ο νυν δήμαρχος σιωπούν! Αντιθέτως, ο τότε “δεξιός” δήμαρχος πάει σπίτι του και τον διαδέχεται ο εκλεκτός του Σαμαρά και αρκούντος …σιωπηλός, Παναγιώτης Κατσίβελας.

Οκτώβριος 2014: Απόφαση της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών. Οι αιρετοί της περιοχής εκφράζουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο αποδυνάμωσης της παρουσίας της αστυνομίας στην περιοχή τους. Θέτουν ζητήματα ασφάλειας και καλούν τον υπουργό να ενισχύσει το ΑΤ Φιλιατρών και όχι να το καταργήσει. Και τότε επικρατεί σιωπή στην τοπική ΝΔ! Και τότε ο “επαναστάτης” κ. Κατσίβελας είναι εξαφανισμένος.

Σήμερα, βεβαίως, κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν αντιπολίτευση εκ του ασφαλούς. Θεωρούν ότι, σήμερα, μπορούν να πράξουν ο,τι δεν έπραξαν την περίοδο που κυβερνούσαν οι ίδιοι. Θεωρούν ότι, σήμερα, μπορούν να εμφανίζονται ως κήνσορες, την στιγμή που για το ίδιο θέμα πριν από μερικά χρόνια, παρίσταναν τους ανήξερους.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Δεν αποκάλεσα καραγκιόζη τον Κωνσταντινέα” δηλώνει ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συνάντηση με τους βουλευτές της Πελοποννήσου για τα σκουπίδια

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.