Ικανοποίηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

/

Την ικανοποίησή της εξέφρασε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, για το γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα του παρελθόντος σε σχέση με τη μεταφορά μαθητών, αλλά και για το γεγονός ότι υπήρξε άμεση αποδοχή της κυβέρνησης στο αίτημα της περιφέρειας για συμπληρωματική χρηματοδότηση του έργου της καταπολέμησης του δάκου.

Σε σχετικές δηλώσεις που έκανε η κα Αλειφέρη σημείωσε ότι ανοίχθηκαν οι προσφορές για τα δρομολόγια που αφορούν τη μεταφορά μαθητών σε δρομολόγια που είχαν παρατηρηθεί κενά την προηγούμενη χρονιά. Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας σημείωσε ότι κατακυρώθηκαν 13 προσφορές και, πλέον, το μόνο κενό που μένει είναι αυτό ενός δρομολογίου, κενό το οποίο αναμένεται να καλυφθεί τις επόμενες ημέρες. Σημειώνεται ότι μεταξύ των ζητημάτων που επιλύθηκαν είναι και αυτό της μεταφοράς των μαθητών της Μάνης. “Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ουσιαστικό κενό. Έχουμε ήδη ζητήσει από τους διευθυντές σχολείων να αντιμετωπιστούν και τα όποια ζητήματα υπάρξουν μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ζητήματα που τώρα δεν μπορούν να προβλεφθούν. Ξεκινάμε με καλύτερες συνθήκες και τα προβλήματα πληρωμών που είχαμε κατά το παρελθόν αντιμετωπίζονται” σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Αλειφέρη.

Δακοκτονία

Όσον αφορά το ζήτημα της αντιμετώπισης του δάκου, φαινομένου που φέτος είναι σε έξαρση στη Μεσσηνία, η κα Αλειφέρη ανέφερε ότι το αρμόδιο υπουργείο απάντησε θετικά στο αίτημα της περιφέρειας για συμπληρωματική χρηματοδότηση του έργου. Σημειώνεται ότι η απάντηση του υπουργείου ήταν άμεση καθώς το αίτημα κατατέθηκε από την περιφέρεια μόλις πριν από λίγες ημέρες. Η κα Αλειφέρη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή που αφορά χρηματοδότηση 160.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι η κα Αλειφέρη στις δηλώσεις της άφησε αιχμές κατά του πρώην αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Παναγιώτη Αλευρά, ο οποίος πρόσφατα εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα. “Λυπάμαι που υπάρχουν τέτοιες ανακοινώσεις από ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο” ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο της κας Αλειφέρη.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συνάντηση με τους βουλευτές της Πελοποννήσου για τα σκουπίδια

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Καμπάνα” στον αντιδήμαρχο στο “εδώλιο” και η περιφέρεια για τα σκουπίδια της Πύλου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δημιουργική Πρωτοβουλία: Σε γειτονιές της Καλαμάτας ο Θανάσης Βασιλόπουλος – «Η διαρκής στήριξη που λαμβάνουμε μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε» δηλώνει ο Δήμαρχος

Γειτονιές της Καλαμάτας επισκέφτηκε το Σαββατοκύριακο (16-17/9), ο δήμαρχος Καλαμάτας και επικεφαλής της «Δημιουργικής Πρωτοβουλίας για