Κανάκης: Ήρθε η ώρα να απολογηθεί και να λογοδοτήσει ο Δ. Καφαντάρης

/

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και την χθεσινή καταδίκη του αντιδημάρχου καθαριότητας του δήμου Πύλου – Νέστορος, εξέδωσε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του δήμου Πύλου – Νέστορος, Ηλίας Κανάκης. Ο κ. Κανάκης εξαπολύει σφοδρή επίθεση εναντίον του δημάρχου κ. Καφαντάρη σημειώνοντας ότι είναι ο υπεύθυνος για την απόφαση της δικαιοσύνης, προσθέτοντας ότι ήρθε η ώρα, ο κ. Καφαντάρης, να απολογηθεί και να λογοδοτήσει για τις πράξεις του.

Σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο κ. Κανάκης: “Η παράταξή μας, χρόνια τώρα, αγωνίζεται για να αναδειχθεί το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, στην Πύλο. Οι αγώνες μας ήταν πολιτικοί και δικαστικοί και μόνο στόχο είχαν την προστασία της υγείας των κατοίκων του δήμου μας, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος.

Οι τελευταίες δύο αναφορές μας στον αρμόδιο εισαγγελέα είχαν σαν αποτέλεσμα να οδηγηθεί η δημοτική αρχή Δήμου Πύλου – Νέστορος στον ιερό χώρο της δικαιοσύνης, απολογούμενη για τα έργα της στην περιοχή. Η χθεσινή απόφαση της δικαιοσύνης αποτελεί την ηθική δικαίωση όλων μας και το επιστέγασμα ενός αγώνα που μόνο γνώμονα είχε και έχει το καλό του τόπου μας. Η χθεσινή καταδίκη και η ανάδειξη των ευθυνών της δημοτικής αρχής δικαιώνει με τον πιο επίσημο τρόπο την κριτική που όλα αυτά τα χρόνια ασκούμε. Δικαιώνει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο τις επισημάνσεις και τις ενστάσεις που έχουμε διατυπώσει εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου.

Βεβαίως, δεν επιχαίρουμε για την καταδίκη ενός συναδέλφου αιρετού, του αρμόδιου αντιδημάρχου, Γιάννη Σαρδέλη. Θεωρούμε ότι την αποκλειστική πολιτική ευθύνη για τις παραλείψεις που εντόπισε η δικαιοσύνη τις φέρει ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης. Πιστεύουμε ότι αν έπρεπε κάποιος να κάτσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, δεν είναι άλλος από τον κ. Καφαντάρη. Πιστεύαμε μέχρι την τελευταία στιγμή ότι ο κ. Δήμαρχος θα είχε την ευθιξία να αναλάβει το μερίδιο της πολιτικής ευθύνης που του αναλογεί. Στο δικό μας αξιακό σύστημα η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης είναι ζήτημα πρώτιστης σημασίας. Ωστόσο, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, μέχρι σήμερα, δεν είχε την παλικαριά να παραδεχθεί τις ευθύνες του, δεν είχε τη λεβεντιά να αναλάβει το κόστος των επιλογών του, και κρύφτηκε πίσω από τις ευθύνες του αντιδημάρχου του. Ελπίζουμε ότι, έστω με οδυνηρό τρόπο, οι σύμβουλοι του κ. Καφαντάρη, πλέον, έχουν αντιληφθεί ότι είναι πολιτικά ακάλυπτοι.

Εμείς από την πλευρά μας, δηλώνουμε για μια ακόμα φορά, ότι θα αγωνιστούμε με όλους τους τρόπους και όλα τα πολιτικά και νομικά μέσα, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία και το περιβάλλον της περιοχής μας. Οι εποχές που η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος κ. Καφαντάρης, ήταν στο απυρόβλητο έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ήρθε η ώρα η δημοτική αρχή να λογοδοτήσει στους δημότες του δήμου μας, έφτασε η στιγμή να απολογηθεί για τα πολιτικά εγκλήματα που έχει διαπράξει στην περιοχή μας”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Τατούλης βγάζει απο τη ναφθαλίνη το κοστούμι του “ανεξάρτητου”

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έρχεται “καμπάνα” και από την περιφέρεια Πελοποννήσου για τη χωματερή της Πύλου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας ο Βασίλης Τζαμουράνης: Κάλεσμα για «δημιουργική σύνθεση» και «συστράτευση» απευθύνει ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος»

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Καλαμάτας ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος», Βασίλης Τζαμουράνης,