Κουτσούμπας: Ο ελληνικός λαός πρέπει να ανασκουμπωθεί

Η φοροαφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, καθώς κυρίως τους έμμεσους φόρους πληρώνει η λαϊκή οικογένεια, η μείωση συντάξεων και άλλα αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχιστούν και υπεύθυνο γι’ αυτό δεν είναι μόνο το μνημόνιο, αλλά και η πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί στα τάρταρα τον ελληνικό λαό, επισήμανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

“Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν εντολή να κάνουν την βρώμικη δουλειά, (να υλοποιήσουν) ότι δεν έκαναν οι προηγούμενοι” πρόσθεσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι “ο ελληνικός λαός πρέπει να ανασκουμπωθεί”.

Χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ “αισχρό και βάρβαρο φόρο”, και πρόσθεσε ότι δεν βελτιώνεται, αλλά μόνο καταργείται.

Σε ότι αφορά τον ΦΠΑ, πρότεινε την κατάργησή του σε είδη πλατιάς κατανάλωσης και υπενθύμισε ότι ενώ το ΚΚΕ είχε προτείνει, καταθέτοντας σχετική πρόταση νόμου “μηδενικό φόρο σε 20 είδη καθημερινότητας”, εντούτοις τόσο αυτή η πρόταση, όσο και άλλες που έχει καταθέσει το ΚΚΕ, “ελάχιστες εκ των οποίων έρχονται στην βουλή, καθώς η κυβέρνηση τις κρατά στα συρτάρια”, καταψηφίστηκε “από τους 153 της κυβερνητικής πλειοψηφίας”.

Ενόψει της παρουσίας του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το μήνυμα του κ. Τσίπρα “επί της ουσίας θα είναι τίποτα”.

Υπενθύμισε ότι από διάφορους πρωθυπουργούς έχουν ακουστεί στην ΔΕΘ υποσχέσεις και μηνύματα που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ και πρόσθεσε “ο κ. Τσίπρας έχει πάρει τα μαθήματά του, έχει περάσει τις εξετάσεις, από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό και τον στηρίζει το κεφάλαιο”.

Αναφορικά με την δέσμευση του πρωθυπουργού χθες για την διοχέτευση των 246 εκ ευρώ από την δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών, σε πολιτικές για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι πρόκειται για “μέγιστη κοροιδία”, καθώς καταρχήν “σε συνθήκες επιτήρησης και μνημονίου και ο κ. Τσίπρας το έχει υπογράψει αυτό, κάθε ευρώ που μπαίνει στο δημόσιο ταμείο πηγαίνει πρώτα στους δανειστές”.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πόλη φάντασμα η Χανγκτζόου καθώς φθάνουν οι ηγέτες της Ομάδας των 20

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έκλεισε η συμφωνία Σκλαβενίτη – Μαρινόπουλου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ