Πόλη φάντασμα η Χανγκτζόου καθώς φθάνουν οι ηγέτες της Ομάδας των 20

Η κινεζική πόλη Χανγκτζόου μοιάζει σήμερα με πόλη φάντασμα πριν από την άφιξη των ηγετών των 20 μεγαλύτερων ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του κόσμου, αφού η κυβέρνηση ενθάρρυνε τους κατοίκους να την αδειάσουν και ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας για τη σύνοδο κορυφής.

Την παραμονή της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20), δρόμοι και εμπορικά κέντρα γύρω από το κύριο συνεδριακό κέντρο στο κέντρο της Χανγκτζόου, μιας σφύζουσας πόλης 9 εκατομμυρίων κατοίκων, είναι σε μεγάλο βαθμό έρημοι, καθώς λίγα αυτοκίνητα και άνθρωποι κυκλοφορούν και τα καταστήματα έχουν κατεβασμένα τα ρολά.

Οι εργασίες έχουν σταματήσει και στα εργοτάξια, κάτι ασυνήθιστο σε μια χώρα όπου οι εργάτες συχνά εργάζονται με βάρδιες 24 ώρες το 24ωρο.

Περισσότερα από 200 χαλυβουργεία σε γύρω περιφέρειες έχουν κλείσει στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να περιορίσει τη ρύπανση στη διάρκεια τις διήμερης συνόδου κορυφής που αρχίζει αύριο Κυριακή.

“Τα πράγματα είναι τώρα κάπως άβολα. Αλλά μπορείτε να καταλάβετε γιατί”, λέει ο μεσίτης ακινήτων της Χανγκτζόου Λιου Ουεντσάο.

“Ηγέτες από τις 20 σημαντικότερες χώρες του κόσμου έρχονται γι’ αυτή τη μεγάλη σύνοδο κορυφής και όλοι πρέπει να εγγυηθουμε την ασφάλεια για τους ξένους”.

Το στοίχημα να ολοκληρώσει μια σύνοδο κορυφής χωρίς προβλήματα είναι υψηλό για την Κίνα, καθώς η σύνοδος της G20 είναι το πιο προβεβλημένο γεγονός της χρονιάς για τη χώρα αυτή, που προσπαθεί να σταθεροποιήσει τη θέση της ως παγκόσμιας δύναμης και να αποφύγει τις εντάσεις για θέματα όπως η εδαφική διένεξη στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Iσλαμιστική οργάνωση πίσω από την πολύνεκρη επίθεση στις Φιλιππίνες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κουτσούμπας: Ο ελληνικός λαός πρέπει να ανασκουμπωθεί

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ