Εγκληματική οργάνωση ποδοσφαίρου με “άρωμα” Μεσσηνίας (έγγραφα)

6 Σεπτεμβρίου 2016

Έντονο “άρωμα” Μεσσηνίας έχει η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών, Σταμάτη Δασκαλόπουλου για την εγκληματική οργάνωση του ποδοσφαίρου. Ποιες κατηγορίες αποδίδονται στο δήμαρχο Οιχαλίας και γιατί ο εισαγγελέας κάνει αναφορές στον νυν βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διαιτητή, Πέτρο Κωνσταντινέα.

Κακουργηματικές πράξεις αποδίδονται στον νυν δήμαρχο Οιχαλίας και πρώην πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας και πρώην μέλους της ΕΠΟ, Αριστείδης Σταθόπουλος. Ο εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή του δημάρχου Οιχαλίας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών με την κατηγορία ότι από τις αρχές του 2011 συγκρότησε, μαζί με άλλα άτομα, εγκληματική ομάδα – οργάνωση με διαρκή δράση που επεδίωκε διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων που προβλέπονται στα άρθρα του ποινικού κώδικα που αφορούν τα αδικήματα της απάτης και της εκβίασης.

kvnstanineas3

Στην ίδια πρόταση ο κ. Εισαγγελέας προτείνει να παραμείνουν οι περιοριστικοί όροι που έχουν επιβληθεί στον κ. Σταθόπουλο, περιοριστικοί όροι που αφορούν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

konstantineas2

Η αναφορά στον Κωνσταντινέα

Ο εισαγγελέας Εφετών στην πρότασή του κάνει ιδιαίτερες αναφορές στον πρώην διαιτητή και νυν βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα. Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στην εισαγγελική πρόταση τον Ιανουάριο του 2012 δύο από τα σημαντικότερα μέλη της οργάνωσης μετέβησαν στην Καλαμάτα και συνάντησαν τον τότε διαιτητή, Πέτρο Κωνσταντινέα. Η συνάντηση έγινε, σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα, προκειμένου να απειληθεί ο κ. Κωνσταντινέας για να ευνοήσει την ομάδα του Ολυμπιακού.

konstantineas4

Σε άλλο σημείο της εισαγγελικής πρότασης σημειώνεται ότι ο σκοπός της εκβίασης δεν επιτεύχθηκε καθώς ο κ. Κωνσταντινέας δεν συμμορφώθηκε στις απειλές.

kvnstantineas1

Δήλωση Σταθόπουλου

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το θέμα που έχει προκύψει με την εισαγγελική πρόταση για την εγκλεματική οργάνωση ποδοσφαίρου δήλωση έκανε σήμερα ο Αριστείδης Σταθόπουλος. Στη δήλωσή του ο κ. Σταθόπουλος σημειώνει: “Έχοντας εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη  βασικός πυλώνας της οποίας είναι το τεκμήριο της αθωότητας δηλαδή ότι όλοι είναι αθώοι μέχρι να καταδικασθούν είμαι  κάτι περισσότερο από βέβαιος  ότι οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν, στο τέλος θα λάμψει  η αλήθεια και θα αποδειχθεί  η πέραν πάσης αμφιβολίας αθωότητά μου. Και σε όσους δε, βιάζονται και επιθυμούν να προκύψουν τα αντίθετα, βρίσκει απόλυτη εφαρμογή η λαϊκή ρήση καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται”.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ομολογία Καφαντάρη για τα σκουπίδια “καίει” τον περιφερειάρχη Π. Τατούλη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τάνγκο Τατούλη – Νίκα με φόντο το Μέγαρο Χορού και τη Νέα Δημοκρατία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης