“Φαβορί” για τη θέση Σταθόπουλου ο αντιδήμαρχος Γ. Ηλιόπουλος

/

Μετά τα μέσα του Σεπτεμβρίου αναμένεται να τρέξουν οι διαδικασίες που αφορούν την αντικατάσταση του δημάρχου Οιχαλίας, Αριστείδη Σταθόπουλου, δεδομένου ότι κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του τρέχοντος μηνός θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που αφορούν υποθέσεις του Ελληνικού ποδοσφαίρου, στις οποίες ο νυν δήμαρχος είναι κατηγορούμενος.

Παράλληλα με τις δικαστικές εξελίξεις, οι οποίες αφορούν στον κ. Σταθόπουλο, “τρέχουν” και οι εξελίξεις που αφορούν το ζήτημα της διαδοχής του. Ως γνωστόν σε περίπτωση που καταστούν αμετάκλητα τα βουλεύματα που αφορούν υποθέσεις του κου Σταθόπουλου και, τελικά, στον νυν δήμαρχο απαγγελθούν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, τότε θα πρέπει έως ότου ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία να παραδώσει την καρέκλα του δημάρχου. Η εκλογή του αντικαταστάτη του κ. Σταθόπουλου θα πραγματοποιηθεί από τη δημοτική πλειοψηφία και ως εκ τούτου, δεδομένου ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν τις οριστικές αποφάσεις της δικαιοσύνης για τις κατηγορίες που θα απαγγείλει (υπόθεση “κάρτας υγείας”, εγκληματική οργάνωση), οι ζυμώσεις στο εσωτερικό της παράταξης της δημοτικής αρχής έχουν ήδη ξεκινήσει. Αυτή τη στιγμή ως το μεγάλο φαβορί για να διαδεχθεί το δήμαρχο Οιχαλίας είναι ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου, Γιάννης Ηλιόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες από την παράταξη του Αρ. Σταθόπουλου οι διαβουλεύσεις, που μέχρι σήμερα έχουν γίνει, έχουν γείρει την πλάστιγγα υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Ηλιόπουλου. Σημειώνεται ότι ενδιαφέρον για τη θέση του νυν δημάρχου έχουν δείξει και άλλοι σύμβουλοι της παράταξης Σταθόπουλου, ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα αποτελέσει έκπληξη και θα είναι αποτέλεσμα πολιτικών πιέσεων της τελευταίας στιγμής.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ η Γ. Κοζομπόλη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καταστροφικό το κύμα κακοκαιρίας για τους συκοπαραγωγούς της Μεσσηνίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας ο Βασίλης Τζαμουράνης: Κάλεσμα για «δημιουργική σύνθεση» και «συστράτευση» απευθύνει ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος»

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Καλαμάτας ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος», Βασίλης Τζαμουράνης,