«Μαύρη» μέρα για την Καλαμάτα

Τρεις νεκροί, δεκάδες άστεγοι, καταστροφές σε εκατοντάδες σπίτια και αυτοκίνητα, τεράστιες απώλειες στην αγροτική παραγωγή, τεράστιες απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο, προβλήματα στους οδικούς άξονες, ζημιές σε σχολεία, προβλήματα στην ύδρευση και στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος συνθέτουν την εικόνα της καταστροφής την οποία έχει υποστεί η Καλαμάτα από την κακοκαιρία.

Αλλεπάλληλες συσκέψεις πραγματοποιούνται από το πρωί στο δημαρχείο της Καλαμάτας και το διοικητήριο, προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές που έχει υποστεί η Καλαμάτα από την επέλαση της κακοκαιρίας.

3 νεκροί

Η σημαντικότερη απώλεια, όπως είναι φυσικό, έχει να κάνει με τον θάνατο τριών ανθρώπων. Οι θάνατοι είναι επιβεβαιωμένοι και ευτυχώς, μέχρι στιγμής, δεν επιβεβαιώνονται οι φόβοι για περισσότερες απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Δεκάδες άστεγοι

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 34 οικογένειες, μόνο από την Καλαμάτα, θεωρούνται άστεγες καθώς οι οικίες τους θεωρούνται μη κατοικήσιμες. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι και όποιοι άλλοι δεν έχουν στέγη εξαιτίας της κακοκαιρίας θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία. Ωστόσο, πέρα από τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγης, δεκάδες άλλα σπίτια στην Καλαμάτα, στη Δυτική Μάνη και σε άλλες περιοχές έχουν πλημμυρίσει και έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές. Παράλληλα δεκάδες αυτοκίνητα, στην Καλαμάτα και στη Δυτική Μάνη παρασύρθηκαν από τη βροχή και έχουν υποστεί και αυτά μεγάλες ζημιές.

Υποδομές

Οξύτατα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι υποδομές της πόλης αλλά και της Μεσσηνίας. Μεγάλο κομμάτι της οδοποιίας δεν είναι ακόμα προσβάσιμο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχουν εντοπιστεί ακόμα και καταστροφές δρόμων. Την ίδια στιγμή ζημιές είχαμε και σε αρκετά σχολεία της Καλαμάτας. Προβλήματα υπάρχουν και στην υδροδότηση και στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος καθώς οι σχετικές υποδομές έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές.

Ολική καταστροφή

Τεράστιες ζημιές είχαμε και στην αγροτική παραγωγή αλλά και στο ζωικό κεφάλαιο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τεράστιες απώλειες έχει υποστεί η παραγωγή κηπευτικών προϊόντων ενώ ανυπολόγιστες είναι και οι απώλειες σε ζώα στην Καλαμάτα. Παράλληλα μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί και στην αγροτική παραγωγή του υπόλοιπου νομού( Μεσσήνη, Τριφυλία, Δυτική Μάνη, Πυλία).  

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ η πρωτοφανής καταστροφή στην Καλαμάτα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αγανάκτηση και οργή στους πληγέντες για την απουσία του δήμου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ