Και δεύτερο άδειασμα Νίκα! Αποδομεί τη ρητορική Σαμαρά και “καρφώνει” τον Περικλή Μαντά

/

Δεν έφτανε η πρωινή ανακοίνωση Νίκα, με την οποία ο δήμαρχος Καλαμάτας καταλόγιζε ευθύνες στην κυβέρνηση Σαμαρά για τα αντιπλημμυρικά έργα, με νέα του ανακοίνωση ο δήμαρχος αδειάζει εκ νέου τον πρώην Πρωθυπουργό! Και όχι μόνο αυτό. Ο δήμαρχος Καλαμάτας εκθέτει και τον αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, Περικλή Μαντά, ένα από τα “παιδιά” του πρώην πρωθυπουργού.

Με ανακοίνωσή του ο δήμος Καλαμάτας διευκρινίζει ότι αίτημα στην ΕΕ για την αρωγή σε κράτος που έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές μπορεί να υποβάλει μόνο η κυβέρνηση. Με αυτό τον τρόπο ο κ. Νίκας αποδομεί την ρητορική τόσο του κ. Σαμαρά, ο οποίος εμφανίστηκε να έχει παρέμβει στην ΕΕ, μέσω του ευρωβουλευτή της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννη, προκειμένου να εκμεταλλευτεί η Ελλάδα για λογαριασμό της Μεσσηνίας τα Ευρωπαϊκά κονδύλια. Παράλληλα ο κ. Νίκας αποδομεί και τη ρητορική του κ. Μάντά ο οποίος υποστηρίζει ότι τέτοιο φάκελο μπορεί να καταθέσει η περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας: “Αίτημα αρωγής προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την υποστήριξη κράτους μέλους σε θέματα φυσικών καταστροφών, μπορεί να υποβάλει, ώστε να καλυφθούν η Μεσσηνία και άλλες περιοχές που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα, ΜΟΝΟ η Κυβέρνηση, διότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις σε εθνικό επίπεδο. Σχετικό αίτημα έχει τη δυνατότητα να υποβάλει η Περιφέρεια, όμως δε συγκεντρώνονται οι προϋποθέσεις στην περίπτωση που μας αφορά.

Αυτά, για τις διάφορες δηλώσεις, που έγιναν από κάποιες πλευρές, περί αυτόνομης παρέμβασης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υποβολής αιτήματος συνδρομής.
Ο Δήμος Καλαμάτας ελπίζει, μέχρι την προσεχή Τετάρτη που θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη σύσκεψη στην Αθήνα, να έχει ήδη υποβάλει η ελληνική Κυβέρνηση το αίτημα για συνδρομή”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αγριεύει η κόντρα Σαμαρά – Νίκα: “θα τον τελειώσω”, λέει ο πρώην πρωθυπουργός

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επίθεση Κατρούγκαλου κατά της κυβέρνησης Σαμαρά για τις καταστροφές στη Μεσσηνία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντιπλημμυρική θωράκιση Καλαμάτας: «Πλυντήριο» για τις πλημμύρες του 2016 η τεχνική έκθεση της περιφέρειας Πελοποννήσου – Προτάσεις με πολλές αβεβαιότητες για τον Νέδοντα

Στη δημοσιότητα έδωσε η περιφέρεια Πελοποννήσου την τεχνική έκθεση που η ίδια είχε παραγγείλει με απευθείας

Διαβεβαιώσεις από Νίκα και ΤΕΡΝΑ: Εντός του 2022 η λειτουργία της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων της Μεσσηνίας στην Καλλιρρόη [φωτογραφίες από το εργοτάξιο]

Αυτοψία στην περιοχή της Καλλιρρόης του δήμου Οιχαλίας, όπου κατασκευάζεται η μονάδα διαχείρισης των απορριμμάτων (ΣΔΙΤ