Την κυβέρνηση Σαμαρά “δείχνει” ο Νίκας για τις καταστροφές

/

Ανακοίνωση με την οποία “καίει” την κυβέρνηση Σαμαρά, σε σχέση με τις καταστροφές από την κακοκαιρία στη Μεσσηνία, εξέδωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Ο κ. Νίκας σημειώνει ότι από το 2013 ο δήμος έχει καταθέσει υπόμνημα και στο Μέγαρο Μαξίμου για τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, ωστόσο, “δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση”.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται: “το 2013, μετά τις πλημμύρες του Νοεμβρίου, που ήσαν μικρότερης έντασης από τις πρόσφατες, ο Δήμος Καλαμάτας είχε προβεί στη σύνταξη εμπεριστατωμένου υπομνήματος, το οποίο υπεβλήθη στο Υπουργείο Εσωτερικών (τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013), στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το υπόμνημα περιελάμβανε αναλυτική καταγραφή των προβλημάτων, προτάσεις θεραπείας τους και εζητείτο χρηματοδότηση –μεταξύ άλλων – για αντιπλημμυρικά έργα ύψους 3.450.000 ευρώ, τουλάχιστον.

Συγκεκριμένα, υπεβλήθησαν αιτήματα για πραγματοποίηση των παρακάτω έργων:
1. Επαναφορά της διατομής του ποταμού Άρι στο αρχικό της εύρος καθώς επίσης και αφαίρεση της βλάστησης, με εκτιμώμενο κόστος 300.000 ευρώ
2. Άμεση αποκατάσταση πρανών ρεμάτων και καθαρισμός, με εκτιμώμενο κόστος 300.000 ευρώ
3. Επανεξέταση λειτουργίας αντλιοστασίων ΓΟΕΒ και καθαρισμός καναλιών, πρωτευόντων και δευτερευόντων (έργο της Περιφέρειας)
4. Αντιπλημμυρική προστασία Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, με εκτιμώμενο κόστος 1.200.000 ευρώ
5. Αποχέτευση ομβρίων εθνικού δρόμου Τρίπολης – Καλαμάτας, από ΤΕΙ έως κόμβο Ζαφείρη, με εκτιμώμενο κόστος 1.500.000 ευρώ
6. Προστασία συνοικισμού Κατσαραίϊκα Τοπικής Κοινότητας Λαιΐκων, με εκτιμώμενο κόστος 150.000 ευρώ κ.λπ.
Η τεχνική έκθεση και το σύνολο του υπομνήματος είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.
Δυστυχώς, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση”

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Μεσσηνία ζει μέρες 1986 – Σοκ και δέος από το ύψος των ζημιών

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εικόνες βιβλικής καταστροφής και χάους στην Καλαμάτα (φωτο)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ