13 άτομα είχαν διαπράξει 46 κλοπές και διαρρήξεις στη Μεσσηνία

/

Εξιχνιάστηκαν, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας 46 περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας. Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται συνολικά 13 ημεδαποί, 11 άνδρες, ηλικίας από 17 έως 36 ετών και 2 γυναίκες, ηλικίας 19 και 46 ετών, αντίστοιχα, όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Από τους ανωτέρω, συνελήφθη στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, 1 30χρονος, μετά από Ένταλμα Σύλληψης, του κ. Ανακριτή Καλαμάτας.

Σε βάρος όλων των ανωτέρω, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τον μήνα Οκτώβριο 2015, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες.

Όπως προέκυψε, οι ανωτέρω με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κατά το χρονικό διάστημα από 10.10.2015 έως 7.8.2016, διέπραξαν συνολικά 46 περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες στην Καλαμάτα Μεσσηνίας και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, χρήματα, κ.α. που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -20.000- ευρώ , σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Ο 30χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων και η τυχόν εμπλοκή περισσοτέρων ατόμων στην εγκληματική οργάνωση.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στρατός στην παραλία για να καθαριστεί η …βιτρίνα της Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αυτά είναι τα πρώτα κυβερνητικά μέτρα που θα ανακοινωθούν για την καταστροφή στη Μεσσηνία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ