Άγιε αμαρτήσαμε για χάρη σου, αλλά την είδηση την έχουμε…

Την πρώτη φορά υποθέσαμε ότι ήταν τυχαίο, τη δεύτερη φορά σκεφτήκαμε ότι είναι σύμπτωση, την τρίτη φορά, όμως, καταλάβαμε! Ο λόγος για τη Μητρόπολη Μεσσηνίας και τον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, οι οποίοι αγνοούν επιδεικτικά τη δημοσιογραφική δουλειά του messiniapress. Μεθοδευμένα δεν μας στέλνουν κανένα δελτίο τύπου, όπως και δεν μας ενημερώνουν για τις συνεντεύξεις που δίνει ο σεβασμιότατος. Δεν θα διαμαρτυρηθούμε. Κατανοούμε τη δυσκολία του μητροπολίτη και των αυλικών του να αντιληφθούν ότι η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να ασκεί κριτική. Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν το έχουν ξαναζήσει και ως εκ τούτου τους ξεπερνά το γεγονός ότι κάποιος τόλμησε να τους κρίνει. Απλά τους ενημερώνουμε ότι εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Ας το συνηθίσουν. Και επειδή η δουλειά μας είναι η ενημέρωση σας παραθέτουμε ρεπορτάζ , στο οποίο δεν είχαμε την …τύχη να παρευρεθούμε, από την σημερινή συνέντευξη του μητροπολίτη Μεσσηνίας. Ένα ρεπορτάζ που αναγκαζόμαστε να “κλέψουμε” από το kalamatajournal.gr. Ελπίζουμε ο άγιος να μας συγχωρέσει το αμάρτημα… 

“Κρεβάτια, κλινοσκεπάσματα και ρουχισμό σε καταγεγραμμένους πλημμυροπαθείς θα παρέχει από την ερχόμενη Τετάρτη η Μητρόπολη Μεσσηνίας στο Άσυλο Ανιάτων, στην Καλαμάτα. Σε σχετική συνέντευξη Τύπου σήμερα το μεσημέρι, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος σημείωσε ότι 200 οικογένειες βρίσκονται έξω από τα σπίτια τους, μετά τις πλημμύρες της 7ης Σεπτέμβρη, σύμφωνα με την καταγραφή των ενοριών. Υπολογίζοντας κατά μέσο όρο 4 άτομα στην κάθε οικογένεια, ο κ. Χρυσόστομος έκανε λόγο για περίπου 1.000 ανθρώπους οι οποίοι πρέπει να στηριχθούν με είδη άμεσης ανάγκης…

Επιπλέον, η Μητρόπολη θα προσφέρει φαγητό μεσημέρι και βράδυ στους πληγέντες, το οποίο θα μπορούν να πάρουν από το Άσυλο ή το Γηροκομείο με ένα χαρτί από την ενορία τους.

Αναφερόμενος στους φοιτητές του ΤΕΙ Καλαμάτας, οι οποίοι έμεναν στην Εστία που πλημμύρισε, σημείωσε ότι πρόκειται για 55 νέους που βρίσκονται σε ξενοδοχεία, από τα οποία όμως πρέπει να φύγουν σήμερα ή αύριο. Είπε ότι η Μητρόπολη μπορεί να φιλοξενήσει 15 άτομα στην Εκκλησιαστική Εστία, ωστόσο μένουν άλλα 40, τα οποία πρέπει να μείνουν κάπου, καθώς έχουν και την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Χρυσόστομος παρατήρησε ότι η Μητρόπολη δεν θα μπορούσε να μείνει αδιάφορη απέναντι στη δοκιμασία τόσων ανθρώπων, ενώ σχολίασε ότι αν και περίμενε κάποια ενόχληση από κοινωνικούς φορείς, ώστε να υπάρξει συνεργασία και συντονισμός για το θέμα, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Έτσι, αποφάσισε, όπως είπε, να ανακοινώσει με ποιο τρόπο η Μητρόπολη θα προσφέρει βοήθεια, ενώ απηύθυνε κάλεσμα σε κοινωνικούς φορείς, επιχειρηματίες και όποιον πολίτη επιθυμεί, να συνδράμουν στη συγκέντρωση ειδών ανάγκης (κρεβάτια, στρώματα, σεντόνια, κουβέρτες, ρουχισμό, κ.λπ.).

Ήδη αναμένεται βοήθεια από την Αθήνα και την Κύπρο, καθώς, όπως σημείωσε ο κ. Χρυσόστομος, άμεση ήταν η ανταπόκριση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, όπως και της Κύπρου Χρυσοστόμου.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει άμεση παρέμβαση των φορέων και θα καθαρίσουν τα σπίτια και τις περιοχές για να μπορούν να μπουν οι άνθρωποι μέσα, διότι σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απάνθρωπες οι συνθήκες οι οποίες έχουν διαμορφωθεί, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε όλη αυτή τη διαδικασία υπάρχουν και παιδιά, τα οποία πρέπει να πάνε στο σχολείο με ανάλογη ένδυση».

Ο κ. Χρυσόστομος έκανε επίσης λόγο για πάνω από 200 – 250 αιτήσεις οι οποίες ελέγχονται από τον Κοινωνικό Φορέα του Δήμου, ενώ ευχαρίστησε το κέντρο αποκατάστασης «Διάπλαση», όπου ήδη φιλοξενούνται 15 άνθρωποι.  

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η βοήθεια ώστε οι πληγέντες να πάρουν ηλεκτρικές οικοσυσκευές και άλλα απαραίτητα αντικείμενα για τα σπίτια τους, ενώ κατέληξε: «Χρειάζεται όλοι μέσα σε πνεύμα ενότητος να ευαισθητοποιηθούμε, να συνεργαστούμε, να αφήσουμε στην άκρη τις μικρότητες κάθε μορφής μικροπολιτικής. Δεν είναι η στιγμή για να εκμεταλλευθούμε τέτοιες καταστάσεις. Όλοι μαζί σε πνεύμα ενότητος να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε θετικά, αποτελεσματικά ώστε να λύσουμε τα τρέχοντα και άμεσα προβλήματα».

της Μαρίας Νίκα

 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επίθεση Νικολάκου εναντίον της εφημερίδας “Ελευθερία”

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

25.000.000 ευρώ ζητάει ο Νίκας για αντιπλημμυρικά έργα στην Καλαμάτα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ