Απαλλαγή πληγέντων της Καλαμάτας από δημοτικά τέλη για ένα χρόνο

Την απαλλαγή των πληγέντων της Καλαμάτας από την κακοκαιρία από τα δημοτικά τέλη αποφάσισε η δημοτική αρχή. Καταρχήν απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου. Έρχεται και απαλλαγή από τα τέλη της ΔΕΥΑΚ. Στο τραπέζι και το ζήτημα της απαλλαγής των πληγέντων από τα δίδακτρα προς τις σχολές τις “Φάρις” και τα τροφεία προς τους παιδικούς σταθμούς.

Ελαφρύνσεις προς τους πληγέντες της Καλαμάτας από την κακοκαιρία ανακοίνωσε σήμερα ο δήμος Καλαμάτας. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής αποφασίστηκε, καταρχήν, η απαλλαγή των πληγέντων από τα δημοτικά τέλη (καθαριότητας και φωτισμού). Σύμφωνα με την εισήγηση της δημοτικής αρχής απαλλαγή θα έχουν όσων επλήγησαν οι κύριες κατοικίες και τα καταστήματα και θα ισχύσει για ένα έτος. Για να λάβουν την απαλλαγή οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν καταγραφεί από τα συνεργεία του ΤΑΣ, να καταθέσουν σχετική αίτηση στο δήμο Καλαμάτας και να προσκομίσουν αντίγραφο φορολογικής δήλωσης. Το ζήτημα θα απασχολήσει και το σημερινό δημοτικό συμβούλιο, το οποίο και θα λάβει την τελική απόφαση.

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στο δημοτικό συμβούλιο καθώς θεωρεί ότι πρέπει να αποσαφηνιστούν ορισμένα σημεία της εισήγησης της δημοτικής αρχής, προκειμένου να απαλλαγούν όλοι όσοι έχουν πληγεί με τρόπο δίκαιο. Από την άλλη πλευρά οι υπόλοιπες παρατάξεις των μειοψηφιών ζήτησαν την απαλλαγή των πληγέντων για δύο και όχι για ένα έτος. Απαντώντας σε αυτό το αίτημα ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής, Δημήτρης Μπούχαλης, σημείωσε ότι το μέτρο θα πρέπει να είναι λελογισμένο, δεδομένου ότι ο δήμος θα πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα στην κάλυψη των πραγματικών αναγκών και στον κίνδυνο να δημιουργηθούν ελλείματα στα ανταποδοτικά τέλη. “Αν η κατάσταση ξεφύγει υπάρχει κίνδυνος να προκύψει ανάγκη για αύξηση τελών προς τους υπόλοιπους δημότες, κάτι που θέλουμε να το αποφύγουμε” σημείωσε ο κ. Μπούχαλης.

Μέτρα και από τη ΔΕΥΑΚ

Αντίστοιχα μέτρα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα υπάρχουσες πληροφορίες, αναμένεται να λάβει και η ΔΕΥΑΚ όσον αφορά στους λογαριασμούς του νερού. Ο σχεδιασμός αναφέρει ότι θα υπάρξει μέτρο για την απαλλαγή των πληγέντων για ένα χρόνο, αλλά και πρόνοια για την απαλλαγή τους από το αντίτιμο του νερού που χρησιμοποίησαν το διάστημα από την καταστροφή και μετά, προκειμένου να καθαρίσουν, με τη χρήση νερού, καταστήματα και οικίες.

Σκέψεις και για τις σχολές της Φάρις και τους παιδικούς σταθμούς

Τέλος, υπό συζήτηση είναι και το ζήτημα της απαλλαγής των πληγέντων από τα δίδακτρα προς τις σχολές της Φάρις, αλλά και από τα τροφεία των παιδικών σταθμών. Το ζήτημα αυτό είναι ακόμα υπό εξέταση και δεν έχουν ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις κάτι που αναμένεται να γίνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέα κυβερνητικά μέτρα για τη χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ιδού πως η κυβέρνηση Σαμαρά “έπνιξε” την Καλαμάτα στη λάσπη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ