Ιδού πως η κυβέρνηση Σαμαρά “έπνιξε” την Καλαμάτα στη λάσπη

/

Το messiniapress φέρνει στη δημοσιότητα αποκαλυπτικά έγγραφά για τις ευθύνες της κυβέρνησης Σαμαρά σε σχέση με την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στη Μεσσηνία. Παιχνίδι εντυπώσεων με τα 5.500.000 ευρώ που υποτίθεται είχαν διατεθεί για αντιπλημμυρικά έργα στη Μεσσηνία.

Την απίστευτη κοροϊδία της κυβέρνησης Σαμαρά σε σχέση με τα, υποτιθέμενα, 5.500.000 ευρώ που αφορούν αντιπλημμυρικά έργα της Καλαμάτας, αποκαλύπτει το messiniapress. Σήμερα αποδεικνύουμε ότι ουσιαστικά τα χρήματα αυτά ήταν αέρας κοπανιστός και ποτέ δεν διατέθηκαν στη Μεσσηνία, προκειμένου οι δήμοι να προχωρήσουν σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας του Νομού.  

‘Ένα τεχνικό δελτίο του ΥΠΟΜΕΔΙ είναι η μοναδική …απόδειξη ότι είχαν διατεθεί στο δήμο Καλαμάτας 5.500.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα. Όσοι γνωρίζουν από έργα και χρηματοδοτικά εργαλεία ξέρουν ότι αυτού του τύπου τα δελτία είναι απλές αναφορές σε έργα και, ουσιαστικά, δεν δεσμεύουν ούτε ένα ευρώ από κανέναν προϋπολογισμό και κανένα Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Και όχι μόνο αυτό. Τρανή απόδειξη ότι τα συγκεκριμένα χρήματα δεν υπήρξαν ποτέ και δεν ήταν ποτέ διαθέσιμα για το δήμο Καλαμάτας  ή όποιο άλλο δήμο της Μεσσηνίας αποτελεί η απόφαση του υπουργείου ανάπτυξης του Οκτωβρίου του 2014, απόφαση στην οποία ο κωδικός των αντιπλημμυρικών έργων της Μεσσηνίας αντιστοιχεί ένα τεράστιο μηδενικό! Ένα μηδενικό αντίστοιχο με την ευαισθησία των κυβερνήσεων Σαμαρά για την αντιπλημμυρική προστασία της Μεσσηνία.

Συγκεκριμένα σε απόφαση την οποία υπογράφουν ο τότε υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας και ο τότε υφυπουργός ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, εγκρίνεται η “ένταξη/τροποποίηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2014, στη ΣΑΕ-072 των έργων με τα αντίστοιχα οικονομικά τους στοιχεία όπως περιγράφονται στον πίνακα της απόφασης αυτής.

Οι εγκρίσεις αυτές θα περιληφθούν στην τροποποίηση 00 της ΣΑΕ-072, οπότε παύει να ισχύει η παρούσα απόφαση.

Η Τράπεζα της Ελλάδος στην οποία κοινοποιείται η παρούσα απόφαση μπορεί από την υπογραφή της να εκτελεί εντολές κατανομής χρηματοδότησης του ΥΠΥΜΕΔΙ μέχρι του ύψους των πιστώσεων που εγκρίνονται με την παρούσα απόφαση για τα παρακάτω έργα”.

Στον συνοδευτικό πίνακα αυτής της απόφαση υπάρχει ο περιβόητος κωδικός για τα αντιπλημμυρικά έργα των ποταμών και χειμάρρων της Μεσσηνίας. Ο συγκεκριμένος κωδικός είναι μηδενικός, δεν υπάρχουν δηλαδή χρήματα να τον συνοδεύουν. Με απλά Ελληνικά το συγκεκριμένο έργο ήταν αέρας κοπανιστός, ήταν ένα έργο που ουσιαστικά ποτέ δεν είχε εξασφαλισμένους πόρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμορφώθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όταν τον Δεκέμβριο του 2015 ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Σταθάκης εντάσσει δύο έργα που αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία της Μεσσηνίας. Πράττει, δηλαδή, ότι δεν έπραξε ποτέ η κυβέρνηση Σαμαρά. Τα 5.500.000 ευρώ από αέρα κοπανιστό γίνονται πραγματικοί πόροι και χρηματοδοτούνται δύο σημαντικά έργα για την αντιπλημμυρική προστασία της Μεσσηνίας. Η μελέτη για τον Πάμισο και το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας του δήμου Καλαμάτας, από τη Θουρία μέχρι και την Καλαμάτα.

Οκτώβριος 2014. Ο κωδικός των αντιπλημμυρικών έργων της Μεσσηνίας και το ποσό που τα συνοδεύει. Ένα μεγάλο μηδέν …δώρο από την κυβέρνηση Σαμαρά στη Μεσσηνία:

antip1

Το …δώρο στη Μεσσηνία έχει και υπογραφές. Νίκος Δένδιας (ΝΔ) και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ) υπογράφουν ως υπουργοί του Αντώνη Σαμαρά:

antip2

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Απαλλαγή πληγέντων της Καλαμάτας από δημοτικά τέλη για ένα χρόνο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Απροστάτευτοι οι πολίτες από τη δημοτική αρχή Πύλου – Νέστορος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.