ΚΚΕ Μεσσηνίας: Πρόκληση το ΔΣ για την πολιτιστική πρωτεύουσα

/

Ανακοίνωση σχετικά με την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας στις 20 Σεπτεμβρίου με θέμα την υποψηφιότητας της Καλαμάτας ως πολιτιστικής πρωτεύουσας, εξέδωσε το ΚΚΕ Μεσσηνίας. Στην ανακοίνωση σημειώνεται: “Την Τρίτη 20-09 συγκαλείται έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα «την υποψηφιότητα της Καλαμάτας ως  Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021».

Αποτελεί μεγάλη πρόκληση όταν 10 ημέρες μετά την πλημμύρα και ενώ ακόμα η κατάσταση δεν έχει διορθωθεί (υπάρχουν ακόμα λάσπες σε γειτονιές, ακατοίκητα σπίτια, ο Β΄παιδικός σταθμός είναι ακόμα  εκτός λειτουργίας και βεβαίως παραμένουν οι τεράστιες ζημιές σε σπίτια, χωράφια και επιχειρήσεις), να συζητάμε για τα εκατομμύρια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

 Μια Πολιτιστική Πρωτεύουσα που μας έχει στοιχίσει ήδη 300.000 ευρώ μόνο για τη διεκδίκηση, με ορισμένους μισθούς πρόκληση (3000 και 4000 ευρώ), για να παίζεται ένα παιχνίδι εντυπώσεων, ψηφοθηρίας  και μάνατζερ.

Έχουμε τοποθετηθεί πολλές φορές, από τη πρώτη στιγμή της υποψηφιότητας  για τη   Πολιτιστική Πρωτεύουσα με συγκεκριμένα επιχειρήματα. Να σημειώσουμε μόνο χαρακτηριστικά ότι αν πάρουμε τον τίτλο θα δαπανηθούν μόνο από το ταμείο του Δήμου πάνω από 5 εκ. ευρώ την ίδια ώρα που τα αντιπλημμυρικά έργα θα χρηματοδοτούνται με ψίχουλα, όπως στο σχέδιο του προϋπολογισμού του 2017 που ουσιαστικά το κονδύλι για τέτοια έργα είναι μηδαμινό.

Επίσης στη περίπτωση που δεν καλυφτούν  οι στόχοι των χρημάτων που απαιτεί η Πολιτιστική Πρωτεύουσα (που δεν θα καλυφτούν) θα πάμε στις εξής λύσεις με βάση την εισήγηση του Κ 21:  Αύξηση δημοτικών τελών, Αύξηση πολιτιστικού τέλους, Θέσπιση Ειδικού τέλους Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, Χρήση Αποθεματικών δήμου, Σύναψη Δανείου.Δηλαδή θα μπουν και νέα χαράτσια στους εργαζόμενους από το Δήμου Καλαμάτας, προστιθέμενοι στην ήδη βαριά φορολογία Δήμου – Κυβέρνησης.

Στη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας συμφώνησαν και οι άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, πέρα από τις όποιες λεκτικές κορώνες που λένε κατά καιρούς .

Καλούμε έστω και τώρα, στο παρά πέντε,  τη Δημοτική Αρχή να αποσύρει το Φάκελο υποψηφιότητας που θα υποθηκεύσει για χρόνια το μέλλον της Καλαμάτας.

Με βάση τα παραπάνω, η Λαϊκή Συσπείρωση δε θα παρευρεθεί σε ένα ΔΣ με αυτό το θέμα, την ώρα που κάποιοι συμπολίτες μας έχασαν τα υπάρχοντά τους και ακόμα μετρούν πληγές.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δυτική Μάνή: Σε αδιέξοδο με τη διαχείριση απορριμμάτων η περιοχή

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προσλήψεις 197 υπαλλήλων 8μηνης διάρκειας στο δήμο Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΚΕ