Μετεξεταστέος και στη συντήρηση σχολικών κτιρίων ο Δ. Καφαντάρης

/

Η προχειρότητα με την οποία κατασκευάζονταν τα έργα στην Ελλάδα και η απουσία φροντίδας για την συντήρησή τους εν συνεχεία έρχεται στο φως της δημοσιότητας με αφορμή τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το 1ο δημοτικό σχολείο Χώρας του δήμου Πύλου – Νέστορος.

Το συγκεκριμένο σχολικό κτίριο κατασκευάστηκε από τη νομαρχία Μεσσηνίας, επί εποχής Δημήτρη Δράκου, και εγκαινιάστηκε τον Νοέμβριο του 2008. 8 χρόνια μετά, έγγραφο του συλλόγου γονέων του σχολείου προς το δήμο Πύλου – Νέστορος αποκαλύπτει όχι μόνο την απουσία φροντίδας για το κτίριο, αλλά και τα κατασκευαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Συγκεκριμένα ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου Χώρας με έγγραφό του που απέστειλε στο δήμο Πύλου – Νέστορος εντοπίζει: Προβλήματα στον προαύλιο χώρο, ο οποίος με την πρώτη βροχή μετατρέπεται στην κυριολεξία σε λίμνη. Έλλειψη στεγάστρων στις εισόδους του κτιρίου που έχει ως αποτέλεσμα να εισέρχονται τα νερά της βροχής στο εσωτερικό του σχολείου και να δημιουργούνται επικίνδυνες συνθήκες κατά την είσοδο των μαθητών στο κτίριο. Προβλήματα στα παράθυρα των τάξεων από τα οποία εισέρχονται νερά. Σπασμένα τζάμια σε συγκεκριμένες αίθουσες. Σημαντικά προβλήματα στις τουαλέτες του σχολείου με αποτέλεσμα να υπάρχουν φόβοι για την τήρηση των κανόνων υγιεινής. Υγρασία στις αίθουσες, η οποία κάθε χρόνο γίνεται εντονότερη, από αστοχίες στη στεγανοποίηση και στο εξωτερικό βάψιμο του σχολείου.

Απάθεια του δήμου

Και ενώ πολλά από τα προβλήματα που εντοπίζονται στο συγκεκριμένο σχολείο θα μπορούσαν να επιλυθούν άμεσα, με την έγκαιρη παρέμβαση του δήμου της περιοχής, αυτό δεν συμβαίνει. Η απάθεια της δημοτικής αρχής έναντι των προβλημάτων, άλλωστε, είναι αυτή που οδήγησε τους γονείς του συγκεκριμένου σχολείου στην σύνταξη και αποστολή επιστολής προς το δήμο. Σημειώνεται, δε, ότι το συγκεκριμένο σχολείο, όπως και άλλα της περιοχής, αντιμετωπίζουν και άλλου είδους καθημερινά προβλήματα (έλλειψη γραφικής ύλης κλπ) τα οποία επιλύονται με την εθελοντική προσφορά εκπαιδευτικών και γονέων.

Επίσκεψη Κανάκη

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σχολικό κτίριο το επισκέφθηκε σήμερα ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου δήμου Πύλου – Νέστορος, Ηλίας Κανάκης. Ο κ. Κανάκης συνομίλησε με γονείς και εκπαιδευτικούς και τόνισε ότι θα προσπαθήσει να παρέμβει ώστε να επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δ. Σαμπαζιώτης: Η Νέα Δημοκρατία θα οδηγήσει την Ελλάδα στην επόμενη μέρα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σκληρό μήνυμα Νικολάκου για τις χωματερές με πολλαπλούς αποδέκτες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας ο Βασίλης Τζαμουράνης: Κάλεσμα για «δημιουργική σύνθεση» και «συστράτευση» απευθύνει ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος»

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Καλαμάτας ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος», Βασίλης Τζαμουράνης,