Ναδάλ: «Ολα είναι ψέματα, είμαι αθώος»

20 Σεπτεμβρίου 2016

Συνεχίζεται και φουντώνει ο σάλος στον παγκόσμιο αθλητισμό, από τότε που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο η «Fancy Bears», που αυτοσυστήθηκε ως «διεθνής ομάδα χάκερ». Η συγκεκριμένγη ομάδα από τη Ρωσία δημοσίευσε αρχικά έγγραφα τα οποία ισχυρίζεται ότι απέκτησε διεισδύοντας στο σύστημα της διεθνούς ομοσπονδίας καταπολέμησηςς του ντόπινγκ (WADA).
Σύμφωνα με αυτά, οι πλέον διάσημες αθλήτριες των ΗΠΑ έχουν βρεθεί θετικές σε ελέγχους αντιντόπινγκ, όμως υπήρξε συγκάληψη προκειμένου να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Ανάμεσά τους, οι αδελφές Σερένα και Βένους Γουϊλιαμς, η σούπερ σταρ της ενόργανης γυμναστικής, Σιμόν Μπάιλς και η παίκτρια του WNBA, Ελένα Ντελε Ντον.
Χθες οι χάκερ ενέπλεξαν και τ’ όνομα του Ράφα Ναδάλ! Μάλιστα συνεχίζουν να αποκαλύπτουν φακέλους αθλητών που έχουν πάρει άδεια από τη WADA για να κάνουν θεραπεία με χρήση απαγορευμένων ουσιών. Και τα δυο έγγραφα που αφορούν τον Ισπανό σταρ του τένις, αναφέρονται σε ημερομηνίες που ο Ισπανός δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις.
Ο πρωταθλητής από τη Μαγιόρκα, πάντως, όπως και όλοι οι αθλητές που βρίσκονται στη λίστα των Ρώσων, δεν τιμωρήθηκαν ποτέ από την WADA, επειδή είχαν άδειες «TUE», (Therapeutic Use Exemptions), είχαν δηλαδή δικαίωμα να παίρνουν τις συγκεκριμένες ουσίες στα πλαίσια θεραπειών που ακολουθούσαν, λόγω τραυματισμών. Ο Ναδάλ κατηγορείται από τους Ρώσους για χρήση της ουσίας betamethasone, στις 25 Σεπτεμβρίου του 2009, καθώς και για χρήση της ουσίας corticotrophins στις 8 Αυγούστου του 2012.
Ο Ναδάλ πληροφορήθηκε τη «διαρροή» και διέψευσε πως έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών για να βελτιώσει τις επιδόσεις του στο γήπεδο: «Ολα είναι ψέματα και αυτό αποδεικνύεται. Ολα έχουν γίνει με σχετική άδεια από την WADA και το θέμα έχει φουντώσει για να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Υπολήψεις σπιλώνονται και καριέρες κινδυνεύουν για να κάνουν κάποιοι την πολτική τους στον αθλητισμό. Δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι.»

Πηγή: ΑΠΕ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Θετικό το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με την «ΕΡΓΑΝΗ»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Νιώθουμε πως μπορεί να εξελιχθεί σε κορυφαίο παίκτη του ΝΒΑ”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δείτε επίσης