Προσλήψεις 197 υπαλλήλων 8μηνης διάρκειας στο δήμο Καλαμάτας

/

Προσλήψεις 197 υπαλλήλων στο Δήμο Καλαμάτας, κυρίως μακροχρόνια ανέργων, πρόκειται να γίνουν μέσω προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Σημειώνεται ότι πέρα από αυτές τις προσλήψεις ο δήμος Καλαμάτας έχει ζητήσει άλλες 140 θέσεις, στο ίδιο πρόγραμμα, προκειμένου να ενισχυθεί η πόλη μετά τις καταστροφές από τις πλημμύρες.

Σύσκεψη με τη συμμετοχή του δημάρχου Καλαμάτας, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Καλαμάτας και Διευθυντών Υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε με θέμα την πρόσληψη 197 υπαλλήλων 8μηνης διάρκειας στο δήμο.

Το πρόγραμμα αυτό αναγγέλθηκε στο Δήμο Καλαμάτας με έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας και θα έχει διάρκεια 8 μηνών. Ήδη ο Δήμαρχος όρισε υπεύθυνο επικοινωνίας από πλευράς Δήμου Καλαμάτας το Γενικό Γραμματέα. Άμεσα ο Δήμος θα προχωρήσει στη χαρτογράφηση των αναγκών του, τις οποίες θα γνωστοποιήσει στο Υπουργείο ηλεκτρονικά, όπως προβλέπεται.

Θα απασχοληθεί προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, κυρίως εργάτες, αλλά και επιστήμονες. Θα ενισχυθούν με εργαζομένους οι Διευθύνσεις Καθαριότητας, Τεχνικών Υπηρεσιών, Πρασίνου, η ΔΕΥΑΚ κ.ά.

Πρόκειται για πρόγραμμα, το οποίο δεν πρέπει να συγχέεται με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, που ζήτησε από το Υπουργείο Εργασίας ο Δήμαρχος, με σκοπό τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας με προσωπικό για την αντιμετώπιση των συνεπειών του πλημμυρικού φαινομένου της 7ης Σεπτεμβρίου 2016. Οι συγκεκριμένες θέσεις φτάνουν τις 140.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΚΚΕ Μεσσηνίας: Πρόκληση το ΔΣ για την πολιτιστική πρωτεύουσα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

4.500.000, αληθινά, ευρώ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για αντιπλημμυρικά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ