Βόμβα για το περιβαλλοντικό έγκλημα της δυτικής παραλίας

21 Σεπτεμβρίου 2016

Τους ενόχους του περιβαλλοντικού εγκλήματος της εναπόθεσης λυμάτων στο δίκτυο του ΓΟΕΒ στη δυτική παραλία της Καλαμάτας “δείχνει” ο δήμος Καλαμάτας με σχετική του ανακοίνωση. Στο στόχαστρο επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή και ιδιοκτήτες βυτιοφόρων. Καταγγελίες κατοίκων της περιοχής στα χέρια του δήμου.

Βόμβα αποτελεί η σημερινή ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, σχετικά με το σοβαρό θέμα της μόλυνσης του δικτύου του ΓΟΕΒ στη δυτική παραλία. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο δίκτυο, αμέσως μετά τις πλημμύρες που έπληξαν την Καλαμάτα γέμισε από λύματα, τα οποία καταλήγουν στον ποταμό Πάμισο και εν συνεχεία στο Μεσσηνιακό κόλπο.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας ο “ένοχος” της μόλυνσης δεν είναι ο βιολογικός καθαρισμός, αλλά είτε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, είτε ιδιοκτήτες βυτιοφόρων! Σημειώνεται στην ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας: “Ενυπογράφως καταγγέλλεται, από κατοίκους προς το Δήμαρχο, η ύπαρξη λυμάτων στο αρδευτικό σύστημα του ΓΟΕΒ. Πρόκειται για ένα από τα σοβαρότερα περιβαλλοντικά προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει ο Δήμος Καλαμάτας. Τα λύματα προέρχονται είτε από εργοστάσια, τα οποία λειτουργούν στην περιοχή, είτε από βυτιοφόρα, διότι ο βιολογικός καθαρισμός, λόγω προδιαγραφών ως μονάδα επεξεργασίας αστικών λυμάτων, δεν υποδέχεται συγκεκριμένους πολύ επιβαρυμένους τύπους λυμάτων. Για αυτά τα οχήματα ειδοποιείται η Αστυνομία. Το ζήτημα είναι πού καταλήγουν τα μη αποδεκτά από το βιολογικό καθαρισμό λύματα.

Σημειώνεται δε ότι τα λύματα δεν προέρχονται από αγωγούς λυμάτων του συστήματος αποχέτευσης της Καλαμάτας, ούτε από το βιολογικό καθαρισμό, ούτε από τη λυματολάσπη.
Ο ΓΟΕΒ ως Υπηρεσία ανήκει στην ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού μπορεί να γίνει μόνο από τις Κρατικές Αρχές”.

Σημειώνεται ότι το ζήτημα είχε αναδειχθεί πρόσφατα από το messiniapress με σχετικό ρεπορτάζ στο οποίο σημειώναμε: “Την ίδια στιγμή πέρα από τον φόβο ότι η λυματολάσπη του βιολογικού έχει περάσει στους αποστραγγιστικούς χάνδακες υπάρχει φόβος ότι μπορεί ορισμένοι επιτήδειοι να έχουν εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να έχουν προχωρήσει σε παράνομη ρίψη αποβλήτων στην περιοχή. Για το ζήτημα, ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ακούγονται διάφορα στις τάξεις των αγροτών, δεν υπάρχουν απτά στοιχεία. Ωστόσο, και αυτό το ενδεχόμενο διερευνάτε από τις αρμόδιες υπηρεσίες”.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Καλαμάτας: “Κυνηγητό” στους καταπατητές ρεμάτων

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ακατάλληλο νερό σε χωριό της δημοτικής ενότητας Πύλου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Απομακρύνεται η σαχαριανή σκόνη – Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία – Εικόνες από την Καλαμάτα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης, με την ονομασία «Minerva Red», που εκδηλώνεται στη

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης