Χρυσόστομος: «Ιερές» απειλές για το μάθημα των θρησκευτικών (video)

/

Σε απειλές κατέφυγε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, προκειμένου να υπερασπιστεί τη θέση της εκκλησίας για το ζήτημα του μαθήματος των θρησκευτικών. Από την Πύλο ο ιεράρχης της Μεσσηνίας σημείωσε ότι αν δεν ακουστεί η φωνή της εκκλησίας τότε αυτή θα γίνει ηχηρή με άγνωστα αποτελέσματα!

Απειλές εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε σήμερα ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει προκύψει με τη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών. Οι αναφορές του κ. Χρυσόστομου ήταν ευθέως απειλητικές κατά της κυβέρνησης παρά το γεγονός ότι ο ίδιος σημείωσε ότι αυτά που λέει δεν συνιστούν απειλή, αλλά η ιστορική αλήθεια. Σημείωσε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Ίσως, προς στιγμήν, να μην είναι η φωνή (σσ της εκκλησίας) ισχυρή . Αλλά προσέξτε! Και απευθύνομαι σε όλους. Όταν αντιληφθεί η εκκλησία ότι κινδυνεύει η θρησκευτική συνείδηση του λαού της και υπονομεύεται η ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά της και ότι το μέλλον αυτού του λαού θα είναι αβέβαιο, τότε η φωνή αυτή θα γίνει ηχηρή. Και δεν γνωρίζω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Και αυτό δεν είναι απειλή, αλλά είναι ακριβώς ο,τι μας έχει διδάξει η ιστορία αυτού του τόπου»(σχετικό βίντεο, 10:58).

Πολιτική παρέμβαση χειρίστου είδους

Τα λόγια του κ. Χρυσόστομου αποτελούν ευθεία πολιτική παρέμβαση και μάλιστα απειλητική καθώς εκφεύγουν από την θεμιτή έκφραση ενός στελέχους της εκκλησίας για ένα τέτοιο ζήτημα. Και μπορεί, αλλά και πρέπει, ο κ. Χρυσόστομος να έχει όποια άποψη νομίζει, μπορεί, αλλά και πρέπει, να την εκφράζει ακόμα και με σκληρότητα, αλλά δεν μπορεί αυτή η άποψη να μετατρέπεται σε απειλή έναντι μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης. Οι απόψεις αυτές εκτρέφουν και τα φαινόμενα απαξίωσης της πολιτικής, αλλά και διχάζουν τους Έλληνες. Δημιουργούν, δε, ένα κλίμα αντιπαράθεσης που δεν ταιριάζει στην εκκλησία, δεν ταιριάζει στους ιεράρχες.

Η ισχυρή φωνή της εκκλησίας

Και βεβαίως κανένας δεν επιθυμεί η εκκλησία να έχει αδύναμη φωνή, αντιθέτως. Αλλά, αυτή η φωνή, επιτέλους, δεν μπορεί να βλέπει το δέντρο και να χάνει το δάσος. Και αναρωτιέται κανείς: Πού ήταν ο πύρινος λόγος της εκκλησίας όταν ο Ελληνικός λαός γνώρισε τον όλεθρο των μνημονίων; Που ήταν ο πύρινος λόγος όταν η χώρα μας και ο λαός της εξευτελίστηκαν από αυτές τις πολιτικές; Πότε η εκκλησία και ο κ. Χρυσόστομος όρθωσαν το ανάστημα τους έναντι όλων αυτών; Πότε απείλησαν χρησιμοποιώντας σαν όπλο, όπως κάνουν τώρα, την ισχυρή φωνή της εκκλησίας; Και, τελικά, πόσο αξιόπιστος είναι έναντι του λαού, ένας ιεράρχης που μόλις πριν από λίγες μέρες τίμησε και αποθέωσε έναν πολιτικό, Αντώνη Σαμαρά, που έχει τεράστιες ευθύνες για την καταστροφή που έχει υποστεί η Ελλάδα και οι Έλληνες;

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Την Παναγία Μυρτιδιώτισσα γιόρτασαν σήμερα στην Πύλο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χαρίτσης: Συμφωνίες 654.000.000 ευρώ το πλαίσιο του πακέτου Γιούνκερ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Βορίδης: Oι εκλογές θα γίνουν με τους νέους εκλογικούς καταλόγους – «Αγωνία» στη Μεσσηνία για το ενδεχόμενο μείωσης των βουλευτικών εδρών – Τι λένε οι πληροφορίες

Απολύτως ξεκάθαρος, σχετικά με τα πληθυσμιακά δεδομένα που θα αποτελέσουν τη βάση για τις ερχόμενες βουλευτικές