Βαρύ το κλίμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για τη Ν. Γιαννακοπούλου

24 Σεπτεμβρίου 2016

Εκνευρισμός στο ΠΑΣΟΚ από τα καμώματα της Νάντιας Γιαννακοπούλου. Ενήμερη η Γεννηματά για τα παρατράγουδα που έγιναν κατά τη διάρκεια επίσκεψης κλιμακίου του κόμματος στη Μεσσηνία. Η πρώην βουλευτής διαρρέει ότι “φεύγει” από τη Μεσσηνία και κρατάει ανοιχτή την πόρτα της Νέας Δημοκρατίας.

Κάθε άλλο παρά θετικό είναι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για την πρώην βουλευτή Μεσσηνίας και νυν αναπληρώτρια τύπου του κόμματος, Νάντια Γιαννακοπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες το ζήτημα της συμπεριφοράς της κατά την επίσκεψη κλιμακίου του κόμματος στη Μεσσηνία, με αφορμή τις ζημιές από την κακοκαιρία, έχει φτάσει στο γραφείο της προέδρου του κόμματος, Φώφης Γεννηματά. Η ενημέρωση που έχει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι λεπτομερής και προέρχεται από στελέχη του κεντρικού κομματικού μηχανισμού τα οποία είναι γνώστες του τι ακριβώς συνέβη στην Καλαμάτα κατά την επίμαχη επίσκεψη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην κα Γιαννακοπούλου “χρεώνουν” το γεγονός ότι με την πρακτική της επισκίασε την ουσία της επίσκεψης και, τελικά, εμπόδισε οι θέσεις του κλιμακίου να φτάσουν στους πολίτες, δεδομένου ότι όλοι ασχολήθηκαν με την αντιπαράθεση που προκάλεσε με την θεματική αντιπεριφερειάρχη, Ντίνα Νικολάκου.

Διαρρέει ότι “φεύγει”

Μετά από αυτές τις εξελίξεις είναι προφανές ότι η κα Γιαννακοπούλου έχει βρεθεί σε δεινή πολιτική θέση καθώς έχει το δυσάρεστο, για την ίδια, καθήκον να πρέπει να δώσει απαντήσεις για την συμπεριφορά της. Εμπρός στην εσωκομματική κατακραυγή που αντιμετωπίζει, η πρώην βουλευτής προσπαθεί να αντεπεξέλθει με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα που έντεχνα διαρρέονται στο εσωκομματικό ακροατήριο. Έτσι τις τελευταίες μέρες διακινείται ένα σενάριο που εμφανίζει την κα Γιαννακοπούλου να έχει ξεκινήσει συζητήσεις για την μεταπήδησή της από τη Μεσσηνία στην εκλογική περιφέρεια της Β Αθηνών. Το σενάριο αυτό, προφανώς, εξυπηρετεί την κα Γιαννακοπούλου καθώς γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί ως κομματική “αναβάθμιση”. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι ενδεχόμενη αποχώρηση της Ν. Γιαννακοπούλου απο τη Μεσσηνία έχει χαρακτήρα εξώθησης, παρά χαρακτήρα οικειοθελούς και επιδιωκόμενης από την ίδια εξέλιξης.

Οι επαφές με τη ΝΔ

Μέσα σε όλη αυτή την τρικυμία που επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ υπάρχει, πάντως, και μια λεπτομέρεια η οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει άρδην τα δεδομένα. Η λεπτομέρεια αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Ν. Γιαννακοπούλου διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είναι συνομιλητής του Αντώνη Σαμαρά, αλλά επίσης προσπαθεί να διατηρεί άριστες σχέσεις και με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που έχουν αναφορές στον Κ. Μητσοτάκη. Άλλωστε, το γεγονός ότι κατά την επίσκεψή της στην Καλαμάτα, ως μέλος του κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ, δεν άρθρωσε λέξη για τις ευθύνες της δημοτικής αρχής Καλαμάτας σε σχέση με τις πλημμύρες εντάσσεται στην τακτική των καλών σχέσεων που θέλει να διατηρεί και με το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα.

Οι επαφές της Ν. Γιαννακοπούλου με τη ΝΔ αποκαλύπτουν και την στρατηγική της κας Γιαννακοπούλου, η οποία θεωρεί ότι αυτές οι επαφές μπορεί να φανούν χρήσιμες στη μελλοντική της πολιτική καριέρα. Άλλωστε, είναι κοινό μυστικό και στα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ότι η κα Γιαννακοπούλου θα έβλεπε με θετικό μάτι την συμπόρευση των δύο κομμάτων ή μέρους των δύο κομμάτων με ενδεχόμενη υποψηφιότητά της για άλλα αξιώματα.

ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο κύβος ερρίφθη για τη διαχείριση των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Την Παναγία Μυρτιδιώτισσα γιόρτασαν σήμερα στην Πύλο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοίνωσε τους τελευταίους οκτώ υποψήφιους ευρωβουλευτές – Ο Γιάννης Πάζιος ανάμεσα στους «εκλεκτούς»

Ανακοινώθηκαν από το ΠΑΣΟΚ οι τελευταίοι 8 υποψήφιοι του κόμματος για τις ερχόμενες ευρωεκλογές. Ανάμεσα στους «εκλεκτούς» είναι και ο Γιάννης Πάζιος, μέλος της

Τα βλέμματα στραμμένα στον Αντώνη Σαμαρά: Σήμερα η ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού επί του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο

Στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή, επί του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, στρέφεται το πολιτικό ενδιαφέρον. Η ομιλία

Δήλωση Ανδρουλάκη για τον θάνατο του Γ. Χριστόπουλου: «Υπηρέτησε με ακεραιότητα και ήθος τους συμπολίτες του από θέσεις ευθύνης»

Δήλωση, με αφορμή τον θάνατο του Γιάννη Χριστόπουλου, έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Ο κ. Ανδρουλάκης σημειώνει: «Σήμερα έχασα έναν

Δείτε επίσης