Χαρίτσης: Συμφωνίες 654.000.000 ευρώ το πλαίσιο του πακέτου Γιούνκερ

/

«Στο πλαίσιο του πακέτου Γιούνκερ, έχουν υπογραφεί συμφωνίες ύψους 645 εκατ. ευρώ, με τα οποία μοχλεύουμε 1,4 δισ. ευρώ ιδιωτικούς πόρους στην πραγματική οικονομία. Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένουμε πολλαπλάσιες συμφωνίες για νέα έργα».

Αυτό υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κontranews και πρόσθεσε: «μέσω του απευθείας δανεισμού της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) έχουν διασφαλιστεί 1,4 δισ. ευρώ, με τα οποία σε συνδυασμό με πόρους του ΕΣΠΑ θα υλοποιηθούν τρία ακόμη σημαντικά έργα:η νέα γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, η ενεργειακή διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου, μέσω υποβρύχιου καλωδίου και η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας».

Απαντώντας σε ερώτηση για εάν υπάρχουν καθυστερήσεις στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων είπε ότι: «σε ό,τι αφορά στο πακέτο Γιούνκερ, οι πρώην κυβερνώντες και νυν φωνασκούντες είχαν καταρτίσει έναν κατάλογο έργων ιδιαίτερα προβληματικό, τόσο ως προς την ωριμότητα, όσο και ως προς την επιλεξιμότητα των έργων, βάσει του σχετικού κανονισμού. Ο κατάλογος επανεξετάστηκε ριζικά και προσεκτικά, σε σχέση και με τις προτεραιότητες του νέου αναπτυξιακού μοντέλου».

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χρυσόστομος: «Ιερές» απειλές για το μάθημα των θρησκευτικών (video)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Διπλασιασμός των εξαγωγών ελληνικού παρθένου ελαιολάδου προς τη Ρωσία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Χαρίτσης: Την Κυριακή οι πολίτες πρέπει να δώσουν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στους «γαλάζιους» εκπροσώπους της στην αυτοδιοίκηση την απάντηση που τους αξίζει!

Ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, σχετικά με το νομοσχέδιο που αφορά την αυτοδιοίκηση, έκανε ο βουλευτής Μεσσηνίας