Νέες βολές Νίκα κατά Σαμαρά με αφορμή έργο στο Νέδοντα

/

Την κυβέρνηση Σαμαρά “δείχνει” ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας αποκαλύπτοντας μια ιστορία απίστευτης γραφειοκρατικής – πολιτικής τρέλας που έχει να κάνει με αντιπλημμυρικά έργα στην Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Καλαμάτας, δια ανακοινώσεως, επαναφέρει το ζήτημα της μελέτης που αφορά την βελτίωση της κοίτης του ποταμού Νέδοντα, έργο σημαντικό για την ουσιαστική αντιπλημμυρική προστασία της Καλαμάτας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας το εν λόγω έργο από τον Απρίλιο του 2011 έχει κατατεθεί στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της αποκεντρωμένης διοίκησης της περιφέρειας Πελοποννήσου. Σύμφωνα, δε, με όσα υποστηρίζει ο δήμαρχος Καλαμάτας, παρά το γεγονός ότι έχει στείλει, πλην της μελέτης, ακόμα 4 έγγραφα προς την υπηρεσία, προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου, δεν έχει λάβει καμία απάντηση. Συγκεκριμένα ο δήμος Καλαμάτας έχει επανέλθει για το συγκεκριμένο έργο με 4 διαδοχικά έγγραφα τα έτη 2011, το 2013 και το 2014. Σημειώνεται ότι οι υπηρεσίες τις αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου ελέγχονται από το κράτος και κατ΄ επέκταση από τις κυβερνήσεις, δεδομένου ότι αποτελούν το “μακρύ χέρι του κράτους” στην περιφέρεια. Άλλωστε, στις αποκεντρωμένες διοικήσεις, ως επικεφαλής, διορίζονται άνθρωποι της απολύτου εμπιστοσύνης των κυβερνήσεων. Ουσιαστικά λοιπόν η σημερινή ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας στρέφεται, εμμέσως πλην σαφώς, κατά της κυβέρνησης Σαμαρά.

Η ανακοίνωση

Σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας:

Την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης του έργου με τίτλο: «Επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Νέδοντα Μεσσηνίας – Βελτίωση διευθετημένης κοίτης», ζήτησε στις 26 Απριλίου του 2011 η ΔΕΥΑΚ από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η ΔΕΥΑΚ επανήλθε επί του θέματος με άλλα 4 έγγραφά της, τα έτη 2011, 2013 και 2014.

Στο 6ο κατά σειράν έγγραφο της Επιχείρησης για το θέμα αυτό, σήμερα 27 Σεπτεμβρίου 2016, το οποίο υπογράφει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Γιάννης Καμβυσίδης, αναφέρονται τα εξής προς τη Διεύθυνση ΠΕΧΩ Περιφέρειας Πελοποννήσου: Σε συνέχεια των παραπάνω σχετικών εγγράφων και επειδή τα έργα στον ποταμό Νέδοντα είναι πρώτης προτεραιότητας για την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου Καλαμάτας, θα θέλαμε να μας γνωρίσετε εάν χρειάζεσθε επιπλέον στοιχεία για την έγκριση της μελέτης”.

Η αντιπολίτευση

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι απαντήσεις για το συγκεκριμένο έργο ζήτησαν πρόσφατα μέλη της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας. Τόσο ο επικεφαλής της παράταξης, Μ. Μάκαρης, όσο και ο δημοτικός σύμβουλος, Στ. Μπεχράκης, ζήτησαν πειστικές απαντήσεις από τη δημοτική αρχή για το γεγονός ότι το έργο βρίσκεται επί χρόνια στα συρτάρια της αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέα προκήρυξη για τη θέση διοικητή στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Διαμαρτυρία του Θανάση Πετράκου στη Βουλή με φυλλάδια (φωτο)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ