Διαμαρτυρία του Θανάση Πετράκου στη Βουλή με φυλλάδια (φωτο)

/

Δύο πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στάθης Λεουτσάκος και ο Θανάσης Πετράκος προκάλεσαν ένα επεισόδιο στα θεωρεία της Βουλής, απ’ όπου πέταξαν φυλλάδια προς την Ολομέλεια με περιεχόμενο εναντίον της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ.

Συγκεκριμένα, τα φυλλάδια είχαν ένα απόσπασμα από κείμενο του νομπελίστα Πορτογάλλου συγγραφέα Ζοζέ Σαραμάγκου για τις ιδιωτικοποιήσεις.

«Aς ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά.

Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου…

Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την «……..» την μάνα που σας γέννησε», έγραφε το χαρτί.

Οι πρώην βουλευτές έκαναν τον ακτιβισμό τους, φρόντισαν όμως να μην προσβάλουν κανέναν πρώην συνάδελφό τους, «λογοκρίνοντας» τον συγγραφέα, που στο κανονικό του κείμενο βρίζει τις μάνες όσων ιδιωτικοποιούν. Τα στελέχη της ΛΑΕ που επιμελήθηκαν τα φυλλάδια, φρόντισαν να βάλουν «τελείτσες» στην επίμαχη λέξη.

Πηγή: altsantiri.gr

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέες βολές Νίκα κατά Σαμαρά με αφορμή έργο στο Νέδοντα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ψυχραιμία συνιστούν οι σεισμολόγοι μετά τα 5 ρίχτερ στη Μεσσηνία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ