Επιμελητήριο: Ζητά “πάγωμα” ασφαλιστικών εισφορών επιχειρήσεων της Μεσσηνίας

/

Επιστολή προς τον υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κατρούγκαλο απέστειλε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Γιάννης Μανιάτης, ζητώντας την αναστολή πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών των επαγγελματιών και επιχειρηματιών των περιοχών της Μεσσηνίας που υπέστησαν καταστροφές από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Μανιάτης: “Δεχόμενοι καθημερινά οχλήσεις από τις επιχειρήσεις-μέλη μας, που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πλημμύρες, παρακαλούμε θερμά όπως μας ενημερώσετε (καθ’ όσον αύριο είναι τέλος του μήνα) τι θα ισχύει για το θέμα της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ για τις πληγείσες περιοχές του Ν. Μεσσηνίας, καθώς σχετική απόφαση για 6μηνη παράταση όσον αφορά τα φορολογικά έχει ήδη ληφθεί από τον αρμόδιο Υπουργό.

Επαναλαμβάνουμε τις προτάσεις μας για την ανακούφιση των επαγγελματιών και επιχειρήσεων: Πάγωμα καταβολής εισφορών στον ΟΑΕΕ και ΙΚΑ τουλάχιστον για ένα (1) έτος. Όσες επιχειρήσεις έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στο ΙΚΑ και ΟΑΕΕ να γίνει πάγωμα καταβολής των για ένα (1) έτος και μετά την λήξη του παγώματος να ρυθμιστούν σε μηνιαίες δόσεις. Ενημέρωση των ασφαλιστικών φορέων ΟΑΕΕ και ΙΚΑ να εκδίδουν ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΕΣ στις επιχειρήσεις, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η παράταση”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μητρόπολη: Έως 5 Οκτωβρίου η πρώτη φάση της βοήθειας σε πλημμυροπαθείς

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δημήτρης Λεβέντης: ένας χρόνος κυβέρνησης της Αριστεράς. Προχωράμε μπροστά!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Δεν μπορούν να γίνουν νονοί τα ομόφυλα ζευγάρια – «Ανοιχτό» το ενδεχόμενο αυστηρότερων μέτρων – Τι είπε για τους βουλευτές Μεσσηνίας

Στο ζήτημα της δυνατότητας συμμετοχής ομόφυλων ζευγαριών στο Μυστήριο της Βάπτισης αναφέρθηκε ο κ. Χρυσόστομος, κατά