Στα άδυτα των αδύτων του Facebook (φωτο)

Ο CEO του Facebook Mark Zuckerberg δημοσίευσε ένα λεύκωμα φωτογραφιών που αποκαλύπτουν το εσωτερικό του κέντρου δεδομένων της εταιρείας στη Luleå, στη Σουηδία.

Τι φωτογραφίες συνοδεύουν τεχνικές λεπτομέρειες που περιγράφουν το πώς η εταιρεία χρησιμοποιεί τον αέρα της Αρκτικής για να ρυθμίζει την θερμοκρασία στους servers της.

Σύμφωνα με τον Zuckerberg, το κέντρο δεδομένων, έχει το μέγεθος έξι γηπέδων αμερικανικού ποδοσφαίρου και χρησιμοποιεί σχεδόν 40% λιγότερη ενέργεια από τα παραδοσιακά κέντρα δεδομένων.

Ο μεγιστάνας της ψηφιακής τεχνολογίας δεσμεύτηκε πως αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες και πως θα ακολουθήσουν και άλλες τους επόμενους μήνες.

Ο Zuckerberg γράφει πως οι εγκαταστάσεις θυμίζουν “sci-fi” ταινία και μιλά με υπερηφάνεια για τα επιτεύγματά του, αλλά υπάρχουν και μίντια που σημειώνουν το πόσο δυστοπικές και καταθλιπτικές δείχνουν αυτές οι φωτογραφίες. “Πιθανώς δεν σκέφτεστε το Luleå όταν μοιράζεστε κάτι με τους φίλους σας στο Facebook, αλλά αυτό είναι ένα παράδειγμα της εξαιρετικά πολύπλοκης τεχνολογικής υποδομής που κρατά τον κόσμο συνδεδεμένο” γράφει ο Mr. Facebook.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Μεσσήνη ξεπροβόδισε την εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας (φωτο)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βλαχόπουλο: Τελείωσε η κατασκευή του περιφερειακού ιατρείου (φωτο)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ VIRAL