Πολιτιστική πρωτεύουσα 2021: Κατατέθηκε ο φάκελος της Καλαμάτας

/

Σε εκτέλεση σχετικής αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, Θανάσης Ηλιόπουλος, μαζί με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Γραφείου Υποψηφιότητας Kalamata21 Έκτορα Τσατσούλη και στελέχη του Γραφείου, κατέθεσαν την Παρασκευή το φάκελο υποψηφιότητας της Καλαμάτας για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Ο φάκελος κατατέθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού, στο αρμόδιο Τμήμα που βρίσκεται στην οδό Ερμού της Αθήνας, στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, σύμφωνα με τους κανονισμούς του διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο της δεύτερης και τελικής φάσης επιλογής της πόλης, που θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, έχουν προκριθεί η Καλαμάτα, η Ρόδος και η Ελευσίνα. Η Καλαμάτα είναι η πρώτη πόλη που υπέβαλε φάκελο υποψηφιότητας για την τελική φάση του διαγωνισμού, ενώ η σχετική προθεσμία λήγει την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016.
Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016, η Καλαμάτα θα υποδεχθεί τους εμπειρογνώμονες της επιτροπής επιλογής. Η παρουσίαση του συνολικού προγράμματος καθεμιάς εκ των τριών πόλεων (Ρόδου, Καλαμάτας, Ελευσίνας) θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας τη 10η Νοεμβρίου και η παρουσίαση από πλευράς Καλαμάτας θα είναι η 2η κατά σειράν. Το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί επίσημα την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, στις 12.15.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τη Δευτέρα ξεκινά η λειτουργία του νέου δημαρχείου Καλαμάτας (φωτο)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ