Πάγωμα ασφαλιστικών εισφορών για 6 μήνες και αποπληρωμή σε 24 δόσεις

/

Στην αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών για τις επιχειρήσεις και επαγγελματίες που επλήγησαν από την κακοκαιρία της 7ης Σεπτεμβρίου προχώρησε η κυβέρνηση. Καταβολή των εισφορών μετά από ένα εξάμηνο με δυνατότητα ρύθμισης έως 24 δόσεις προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το μέτρο αφορά δεκάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες της Μεσσηνίας.

Την ίδια στιγμή που η Νέα Δημοκρατία ασκεί αντιπολίτευση και εξαπολύει κατηγορίες για, δήθεν, καθυστερήσεις στα μέτρα που έχουν ληφθεί για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Μεσσηνίας από την κακοκαιρία της 7ης Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση προχωρά στην ουσιαστική ελάφρυνση όσων έχουν υποστεί καταστροφές. Μετά την απόφαση για την εξάμηνη αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων των κατοίκων των περιοχών που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μια ακόμα απόφαση έρχεται να ελαφρύνει τους πληγέντες. Συγκεκριμένα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας αναστέλλεται η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που “έχουν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα σε περιοχές που πλήττονται από φυσικές καταστροφές» Η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου προβλέπει την κεφαλαιοποίηση των τρεχουσών και καθυστερούμενων -μέχρι το τέλος του προηγούμενου της φυσικής καταστροφής μήνα- εισφορών, την αναστολή καταβολής τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών για 6 μήνες, αρχής γενομένης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή. Τέλος οι ανωτέρω εισφορές θα εξοφλούνται σε 12-24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, μετά τη λήξη της εξάμηνης αναστολής.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε κτίριο της Γιάλοβας οι 75 μετανάστες που εντοπίστηκαν ανοιχτά της Πύλου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συμμορία διαρρηκτών έχει ρημάξει ένα ολόκληρο χωριό στη Μεσσηνία (φωτό)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: «Την ώρα που η τραγωδία των Τεμπών δείχνει που οδηγεί η διάλυση των δημόσιων υποδομών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μεθοδεύει την ιδιωτικοποίηση ακόμη και του νερού»

«Από το πρωθυπουργικό διάγγελμα του «φταίει ο σταθμάρχης» μέχρι το πρόσφατο «όλοι φταίνε» και τα χθεσινά

Χαρίτσης: «Το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να αξιοποιηθεί για να αντιμετωπίσουμε τα δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας – Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έχει κανένα τέτοιο σχέδιο»

«Η δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης δικαιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ που εδώ και χρόνια μιλούσε για αμοιβαιοποίησητων βαρών και