Κάλεσμα συνταξιούχων σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καλαμάτα

/

Κάλεσμα στους συνταξιούχους της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα συνανταξιούχων Μεσσηνίας. Στο κάλεσμα σημειώνεται: “Μετά τη συρρίκνωση των συντάξεών μας κατά 40% από τις προηγούμενες κυβερνήσεις από την κατάργηση του ΕΚΑΣ από 140.000 συνταξιούχους τον περασμένο Ιούνη, την μείωση των μερισμάτων σχεδόν στο μισό για τους συνταξιούχους του Δημοσίου, την μείωση των κύριων συντάξεων με την αύξηση της παρακράτησης του 6% από τα ασφαλιστικά ταμεία, όλα αυτά, έργο της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακόμα 150.000 συνταξιούχοι είδαν τις επικουρικές τους συντάξεις να μειώνονται ως και 30% τον μήνα Σεπτέμβρη.

Η ζωή της πλειοψηφίας των συνταξιούχων έχει γίνει αβάσταχτη, αν συνυπολογίσει κανείς την φοροληστεία που μεγαλώνει (ENΦΙΑ,ΦΠΑ και άλλους έμμεσους και άμεσους φόρους) και την διαρκή μείωση των δαπανών του κράτους για την Υγεία – Πρόνοια. Η αγορά των φαρμάκων για πολύ μεγάλο αριθμό συνταξιούχων έχει γίνει πολυτέλεια. Η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας είναι απολύτως υποβαθμισμένη έως ανύπαρκτη.

Στα Δημόσια νοσοκομεία η κατάσταση απερίγραπτη σε ελλείψεις Γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και υλικών. Τις περισσότερες εξετάσεις πρέπει να τις πληρώνουμε στα ιδιωτικά εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα από την τσέπη μας, που είναι άδεια.

Παρ’ όλα αυτά ο κ. Πρωθυπουργός στα εγκαίνια της ΔΕΘ,  επιχείρησε να μας πείσει όχι μόνο να ανεχθούμε και να συμβιβαστούμε με τη φτώχεια και την εξαθλίωσή μας, αλλά και να στηρίξουμε την προσπάθεια της κυβέρνησής του να μειώσει ακόμα περισσότερο τις συντάξεις μας, για να τιμήσει την υπογραφή του στο 3ο μνημόνιο που μας φόρτωσε και να πληρωθούν τα δάνεια της χώρας. Τα δάνεια που δεν πήραμε εμείς, που δεν πήρε, δεν ωφελήθηκε απ’ αυτά ο ελληνικός λαός εκτός από τους μεγαλέμπορους τους βιομηχάνους τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές.

Είναι πρόκληση και ξεπερνάει κάθε όριο ανοχής να μας λέει η κυβέρνηση ότι δεν θα μειωθεί καμία κύρια σύνταξη. Είναι πρόκληση να πανηγυρίζει η κυβέρνηση ότι αύξησε κατά 1δις ευρώ τα έσοδα του κράτους τον Ιούλιο του 2016, όταν τα χρήματα αυτά τα πήρε και από τις δικές μας τσέπες. Είναι πρόκληση να μας απειλεί με την ενεργοποίηση του «αυτόματου δημοσιονομικού κόφτη», αν δεν πιαστούν οι στόχοι του μνημονίου, δηλαδή αν δεν συναινέσουμε στις συνεχείς μειώσεις των συντάξεών μας. Είναι πρόκληση να προβάλλει την αύξηση της ελαστικής εργασίας σαν λύση για τα άνεργα παιδιά μας.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνταξιούχων της Μεσσηνίας καλεί όλους τους συνταξιούχους να απαντήσουν ενωμένοι σ’ αυτές  τις προκλήσεις της κυβέρνησης και στο σύνολο της αντεργατικής της πολιτικής. Κοινό μας αίτημα, απαίτηση και διεκδίκηση, η επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του 2009, η αναπλήρωση όλων των μέχρι σήμερα απωλειών. Η επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Δώστε όλες και όλοι το Αγωνιστικό σας παρών την Τετάρτη 5 Οκτώβρη  10 π.μ στην πλ. 23ης Μαρτίου”.

   
ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ξεκίνησε η λειτουργία του νέου Περιφερειακού Ιατρείου Πεταλιδίου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης στους αγρότες για το πετρέλαιο κίνησης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΚΕ