H λύση της επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης της εταιρείας Μορέας, προκειμένου να κατασκευαστεί ο οδικός άξονας Τσακώνα – Καλό Νερό έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες οι συζητήσεις αυτές είναι σε αρχικό στάδιο και εντάσσονται στο πλαίσιο των ζυμώσεων για το συγκεκριμένο έργο.
Η ιδέα της επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης της εταιρείας Μορέας έχει πέσει δειλά – δειλά στο τραπέζι των συζητήσεων που αφορούν την κατασκευή του οδικού άξονα Τσακώνα – Καλό Νερό. Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας αποτελεί τμήμα της Ολυμπίας Οδού, ωστόσο το ζήτημα της κατασκευής του έχει παγώσει για αρκετά χρόνια. Για το έργο αυτό αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να έχει κατατεθεί μελέτη, την σύνταξη της οποίας έχει αναλάβει ο Μορέας στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει μετά την αναδιαπραγμάτευση της προϋπάρχουσας σύμβασης. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του messiniapress.gr, έχει ήδη αναπτυχθεί μια πρώτη συζήτηση που σχετίζεται με το ενδεχόμενο κατασκευής του συγκεκριμένου άξονα μέσω επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης. Ωστόσο, για να προχωρήσει ο συγκεκριμένος σχεδιασμός θα πρέπει να ξεπεραστούν σημαντικά νομικά κωλύματα και, κυρίως, να συμφωνήσει η κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ιδέα έχει εξεταστεί και κατά το παρελθόν σε συνδυασμό όμως με την κατασκευή, μέσω επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης , και άλλων οδικών δικτύων, όπως αυτό που ενώνει την Καλαμάτα με τον Ριζόμυλο.
Ενεργοποίηση της περιφέρειας Πελοποννήσου
Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει να κάνει και με την ενεργοποίηση της περιφέρειας Πελοποννήσου σε σχέση με το συγκεκριμένο έργο. Η περιφέρεια διαμηνύει με κάθε ευκαιρία ότι η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου είναι πρωταρχικής σημασίας και τονίζει ότι η μη κατασκευή του αποτελεί “αιτία πολέμου”. Στελέχη της περιφέρειας, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το messiniapress.gr, παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις τελευταίες εξελίξεις και σημειώνουν ότι “το έργο θα πρέπει να κατασκευαστεί με όποιο τρόπο, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος οδικός άξονας θα αλλάξει δομικά τη δυτική Μεσσηνία και τη δυτική Πελοπόννησο”.