4 “φαμίλιες” στηρίζουν την Καλαμάτα για πολιτιστική πρωτεύουσα του 2021

12 Οκτωβρίου 2016

Επιχειρηματίες – κολοσσοί τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο στηρίζουν ενεργά την προσπάθεια της Καλαμάτας, προκειμένου να αναδειχθεί σε πολιτιστική πρωτεύουσα του 2021. Κοινό στοιχείο και των 4 επιχειρηματιών είναι ότι κατάγονται από τη Μεσσηνία.

Πολλά λέγονται το τελευταίο διάστημα για τον ρόλο που διαδραματίζουν οι επιχειρηματίες που στηρίζουν τις πόλεις που διεκδικούν τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας. Άλλοι πιστεύουν οτι η επιχειρηματική στήριξή, που έχει εξασφαλίσει κάθε πόλη, είναι το σημαντικότερο στοιχείο και άλλοι θεωρούν ότι η επιχειρηματική στήριξη είναι σημαντική όταν συνοδεύεται από ένα αξιόπιστο πλάνο της πόλης που είναι υποψήφια. Όπως και να έχει, η αλήθεια είναι ότι η Καλαμάτα διαθέτει την υποστήριξη, τουλάχιστον, 4 σημαντικών επιχειρηματιών. Επιχειρηματίες της ναυτιλίας, του τουρισμού, των κατασκευών και της καπνοβιομηχανίας, με διάφορους τρόπους, βρίσκονται “πίσω” ή αλλιώς “στηρίζουν ενεργά” την προσπάθεια της Καλαμάτας για να αναδειχθεί πολιτιστική πρωτεύουσα για το έτος 2021. Ποιοι είναι αυτοί οι επιχειρηματίες;

Κωνσταντίνος Αρνόκουρος: Σημαντικός επιχειρηματίας στον ναυτιλιακό χώρο και όχι μόνο. Κατάγεται από τη Μεσσηνία και ήδη έχει βοηθήσει τα μέγιστα για την ανακατασκευή των κτιρίων του παλαιού στρατοπέδου της Καλαμάτας στα οποία στεγάζονται οι σχολές του πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Στα 67 του χρόνια, γεννηθείς το 1949, ο Κ. Αρνόκουρος είναι επιχειρηματίας ήπιων τόνων και αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας. Έχει εμφανιστεί, δημόσια, στη Μεσσηνία ελάχιστες φορές, ωστόσο όποτε έχει χρειαστεί έχει στηρίξει το Νομό. Ήδη “συμμετέχει” στο εγχείρημα για την πολιτιστική πρωτεύουσα καθώς η ναυτιλιακή εταιρεία “Kouros” είναι χορηγός.

Οικογένεια Μπόμπολα: Ο πατριάρχης της γνωστής οικογένειας, Γιώργος Μπόμπολας, κατάγεται από τη Μεσσηνία. Ορισμένες από τις εταιρείες του δραστηριοποιούνται στο Νομό (Μορέας με τον περιμετρικό της Καλαμάτας κλπ) και ως εκ τούτου οι σχέσεις της οικογένειας με τη Μεσσηνία παραμένουν ισχυρές. Η εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ, την οποία διευθύνει ο υιός Λεωνίδας Μπόμπολας, είναι υποστηρικτής της προσπάθειας της Καλαμάτας. Η οικογένεια, σύμφωνα με όσους την γνωρίζουν, είναι αποφασισμένη να βοηθήσει την πόλη σε μεγάλο βαθμό αν και εφόσον κερδηθεί το ζήτημα της πολιτιστικής πρωτεύουσας.

Οικογένεια Κωνσταντακόπουλου: Είναι γνωστό ότι η ΤΕΜΕΣ (Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος) ήδη έχει προσφέρει αρκετά χρήματα, προκειμένου να καλυφθεί η δαπάνη που απαιτείται για την διεκδίκηση του τίτλου της πολιτιστικής πρωτεύουσας. Παράλληλα, υπάρχει και η δέσμευση απο την οικογένεια οτι τα χρήματα που έχουν δοθεί θα πολλαπλασιαστούν αν και εφόσον η Καλαμάτα κερδίσει τον τίτλο.

Οικογένεια Καρέλια: Και η οικογένεια Καρέλια έχει βοηθήσει σημαντικά στο ζήτημα της διεκδίκησης της πολιτιστικής πρωτεύουσας καθώς έχει δώσει στο δήμο Καλαμάτας αρκετές χιλιάδες ευρώ. Όσοι γνωρίζουν την διάθεση για προσφορά της οικογένειας, σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη Μεσσηνία και την Καλαμάτα, υποστηρίζουν ότι θα δώσει πολλά περισσότερα και θα στηρίξει την πόλη σε περίπτωση που ανακηρυχθεί πολιτιστική πρωτεύουσα.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

5 ευρώ το εισιτήριο για την έκθεση του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Καμπάνα” 11 μηνών σε πρώην αντιδήμαρχο της Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης