Αντιπολίτευση προς δημοτική αρχή Καλαμάτας: “Παίζετε ψηφοθηρικά παιχνίδια στη λάσπη”

/

Ένταση προκάλεσε το ζήτημα της καταβολής των αποζημιώσεων στους πληγέντες από την κακοκαιρία που έπληξε την Καλαμάτα στις 7 Σεπτεμβρίου ανάμεσα στα μέλη της οικονομικής επιτροπής του δήμου Καλαμάτας. Η αντιπαράθεση κορυφώθηκε όταν ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, Σταμάτης Μπεχράκης, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι “παίζει ψηφοθηρικά παιχνίδια στη λάσπη”.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος της επιτροπής, Δημήτρης Μπούχαλης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, σημείωσε ότι τα χρήματα των αποζημιώσεων δεν έχουν μπει ακόμα στον λογαριασμό του δήμου και ανέφερε ότι, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει, αναμένεται σχετική απόφαση του γενικού λογιστηρίου του κράτους.

Αυτή η αναφορά του κ. Μπούχαλη, αλλά και οι σχετικές αναφορές του δημάρχου Καλαμάτας τις προηγούμενες μέρες, προκάλεσε την έκρηξη του εκπροσώπου της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταμάτη Μπεχράκη. Ο κ. Μπεχράκης σημείωσε σε έντονο ύφος ότι όταν ο δήμος Καλαμάτας υποστηρίζει ότι τα χρήματα δεν έχουν μπει ακόμα θα πρέπει να εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό. “Ξέρετε ότι υπάρχουν αξεπέραστες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Λέτε τη μισή αλήθεια και παίζετε επικοινωνιακά παιχνίδια. Πρέπει να πείτε την αλήθεια στους δημότες της Καλαμάτας και να μην τους αποπροσανατολίζετε για ψηφοθηρικούς λόγους. Στρέφετε τους δημότες σε λάθος κατεύθυνση” σημείωσε αρχικά ο κ. Μπεχράκης και συνέχισε αναφέροντας: “Γιατί δεν λέτε ότι τα λεφτά για τις αποζημιώσεις των καταστροφών από την κακοκαιρία του 2013 δεν έχουν έρθει ακόμα; Γιατί γι’ αυτά δεν διαμαρτύρεστε; Το 2013 κανένας από εσάς (σσ δημοτική αρχή) δεν φώναζε. Παίζετε ψηφοθηρικό παιχνίδι στη λάσπη”. Οι αναφορές του κ. Μπεχράκη προκάλεσαν την αντίδραση των μελών της δημοτικής αρχής με τον πρόεδρο της οικονομικής επιτροπής, Δ. Μπούχαλη, να σημειώνει ότι ο χώρος της επιτροπής δεν προσφέρετε για να γίνεται προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Καμπάνα” 11 μηνών σε πρώην αντιδήμαρχο της Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αλ. Χαρίτσης: 9 δις ευρώ του ΕΣΠΑ στην οικονομία τους επόμενους μήνες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ