Ελλειπής πυρασφάλεια σε κτίρια και οχήματα του δήμου Καλαμάτας;

/

Σοβαρά ερωτήματα για το αν υπάρχει επαρκής πυρασφάλεια σε δημοτικά κτίρια και οχήματα του δήμου Καλαμάτας γεννούν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το ζήτημα της εργολαβίας συντήρησης των πυροσβεστήρων του δήμου Καλαμάτας. Σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο δεν έχει επιστρέψει στο δήμο δεκάδες πυροσβεστήρες. Μεταξύ των κτιρίων από τα οποία έχουν αφαιρεθεί πυροσβεστήρες είναι 5 παιδικοί σταθμοί, το δημαρχείο και το πνευματικό κέντρο της Καλαμάτας. Κτίρια, δηλαδή, στα οποία συναθροίζονται μικρά παιδιά και πλήθος δημοτών.  

Απίστευτες λεπτομέρειες, οι οποίες αποδεικνύουν ότι υπάρχει έλλειμμα στην πυρασφάλεια κτιρίων και οχημάτων του δήμου Καλαμάτας, ήρθαν στο φως κατά τη χθεσινή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο θέματος με τίτλο “συντήρηση πυροσβεστήρων δήμου Καλαμάτας”. Σύμφωνα με έγγραφο της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών του δήμου (ημερομηνία 14 Σεπτεμβρίου 2016), ο ανάδοχος του έργου της συντήρησης των πυροσβεστήρων, μετά από σχετικό έλεγχο, δεν είχε επιστρέψει ή δεν είχε αντικαταστήσει πυροσβεστήρες. Συγκεκριμένα ο ανάδοχος δεν έχει επιστρέψει 37 πυροσβεστήρες, παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει αλλεπάλληλες έγγραφες οχλήσεις, στα πιο κάτω δημοτικά κτίρια: 1ος παιδικός σταθμός (2), 2ος παιδικός (2), 3ος παιδικός (2), 4ος παιδικός (2), 7ος παιδικός (2), δημαρχείο (6), πνευματικό κέντρο (15), κτίριο διεύθυνσης πρασίνου (6). Παράλληλα, όσον αφορά στα οχήματα του δήμου Καλαμάτας, σύμφωνα με τη διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών, από τους 124 πυροσβεστήρες ο ανάδοχος του έργου έχει παραλάβει τους 72 για συντήρηση. Από αυτούς τους 72 πυροσβεστήρες έχουν επιστραφεί 48 μόνο (οι 4 με προβλήματα). Παρά, δε, το γεγονός ότι ο ανάδοχος έπρεπε να έχει αντικαταστήσει, κατά το χρόνο των εργασιών που πραγματοποιεί, τους πυροσβεστήρες, από τους 72 των οχημάτων αντικατέστησε μόνο τους 15.

Κίνδυνοι

Στο έγγραφο της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Καλαμάτας σημειώνεται τέλος ότι κατόπιν των ανωτέρω ανακύπτουν σοβαρά ζητήματα ασφαλείας λόγω της έλλειψης συντηρημένων πυροσβεστήρων στους ανωτέρους χώρους. Πάντως, από την πλευρά της δημοτικής αρχής υπήρξε η διαβεβαίωση, ότι δεν υπάρχουν προβλήματα πυρασφάλειας, ειδικά στους παιδικούς σταθμούς.

Το έγγραφο της διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Καλαμάτας:

pyr3

pyr2

pyr1

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νίκας: βολές κατά Κουτσούλη και Μπένου για τα αντιπλημμυρικά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σφοδρή σύγκρουση δύο οχημάτων στη Νέα Είσοδο (φωτο)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ