Μετά τον Ολάντ και ο Πετράκος κάνει “αποκαλύψεις” για Τσίπρα και δραχμή

/

Μια …αποκάλυψη έκανε σήμερα ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος. Ο κ. Πετράκος δημοσιοποίησε συνάντηση που είχε τον Απρίλιο του 2015 με τον Αλέξη Τσίπρα κατά την οποία, όπως λέει Μεσσήνιος πολιτικός, συζήτησαν το θέμα της δραχμής. Ερωτήματα για τον χρόνο που επέλεξε ο κ. Πετράκος να δημοσιοποιήσει τον υποτιθέμενο διάλογο με τον πρωθυπουργό της χώρας και τις σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από τις δηλώσεις.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Πετράκος από την Καλαμάτα, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο γραφείο του τον Απρίλιο του 2015. Σε εκείνη τη συνάντηση, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του κ. Πετράκου, ο πρωθυπουργός τον ρώτησε “τι θες; Να πάμε σε δραχμή;” και συνέχισε λέγοντας “συμφωνώ μαζί σου ότι σε 1 χρόνο θα έχουμε με το εθνικό νόμισμα ανάπτυξη, αλλά δε θα αντέξουμε τους 3 με 6 πρώτους μήνες”.

Εκμυστηρεύσεις αλα …Ολάντ

Οι …αποκαλύψεις Πετράκου έρχονται, κατά σύμπτωση, την ίδια στιγμή που τα συστημικά ΜΜΕ της Χώρας αναπαραγάγουν …εκμυστηρεύσεις του Γάλλου προέδρου, Φρασνουά Ολάντ, σε βιβλίο με τίτλο “ένας πρόεδρος δεν θα πρέπει να τα λέει αυτά’. Σύμφωνα με τους συγγραφείς του βιβλίου ο Ολάντ στις 6 Ιουλίου, την επομένη του δημοψηφίσματος, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Με το τηλεφώνημα ο Ρώσος πρόεδρος “πληροφορεί” τον Γάλλο ομόλογό του ότι η Ελληνική κυβέρνηση του έχει ζητήσει να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχουν εκτυπωτήρια.

18 μήνες μετά…

Το ενδιαφέρον στοιχείο των …αποκαλύψεων Πετράκου έχει να κάνει με τον χρόνο που επέλεξε να πληροφορήσει τους Έλληνες για τα όσα του είπε ο Αλέξης Τσίπρας για το ζήτημα της δραχμής. Το γεγονός ότι ο κ. Πετράκος άργησε 18 μήνες να κάνει την …αποκάλυψη, αλλά και ο χρόνος που επιλέγει να εκμυστηρευτεί τον διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό, προφανώς, δημιουργούν εύλογα ερωτήματα τόσο για την ουσία όσων λέει ο Μεσσήνιος πολιτικός, αλλά και για το ποια πολιτική στόχευση εξυπηρετούν τα λεγόμενά του.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σφοδρή σύγκρουση δύο οχημάτων στη Νέα Είσοδο (φωτο)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Νίκας συμφωνεί με Βαρουφάκη και η τοπική ΝΔ βγάζει …σπυράκια

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ