Νίκας: βολές κατά Κουτσούλη και Μπένου για τα αντιπλημμυρικά

/

Βολές εναντίον του δημάρχου Καλαμάτας, τη δεκαετία του 1980, Σταύρου Μπένου και του πρώην δημάρχου Γιώργου Κουτσούλη εξαπέλυσε ο νυν δήμαρχος της πόλης, Παναγιώτης Νίκας. Αναφερόμενος στην αντιπλημμυρική προστασία της Καλαμάτας δήλωσε ότι κατά την δημαρχοντεία των Μπένου και Κουτσούλη ποτάμια και ρέματα μετατράπηκαν σε δρόμους και ιδιωτικές περιουσίες.

Μπορεί να μην είπε το όνομα “Στάυρος Μπένος”, αλλά οι αναφορές του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγίωτη Νίκα, στις δημοτικές αρχές της δεκαετίας του 1980 και τις ευθύνες τους για το μπάζωμα των ποταμιών και των ρεμάτων της Καλαμάτας “φωτογράφισαν” τον τότε δήμαρχο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Ο κ. Νίκας μιλώντας χθες στο δημοτικό συμβούλιο της Καλαμάτας σημείωσε ότι τη δεκαετία του 1980 τα ποτάμια και τα ρέματα “βαφτίστηκαν” δρόμοι και ιδιωτικές περιουσίες με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει σήμερα η Καλαμάτα έλλειμμα στην αντιπλημμυρική προστασία. Ο δήμαρχος περιέγραψε μια τοπική αυτοδιοίκηση η οποία όχι μόνο δεν κατάφερε να προστατεύσει τους φυσικούς αποδέκτες των υδάτων, αλλά μια αυτοδιοίκηση η οποία συνήργησε στο να μετατραπούν αυτοί σε δρόμους και ιδιωτικές περιουσίες. Εννόησε ότι τα πεπραγμένα εκείνης της περιόδου “έδεσαν” τα χέρια των επόμενων δημοτικών αρχών, οι οποίες βρέθηκαν προ τετελεσμένων. Με τον τρόπο αυτό ο κ. Νίκας “έδειξε” τον πρώην δήμαρχο Καλαμάτας, Σταύρο Μπένο, ο οποίος χειρίστηκε τα θέμα της πόλης από το 1979 έως το 1990.

Κάρφωσε” και τον Κουτσούλη

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, όμως, δεν έμεινε μόνο στις βολές κατά των δημοτικών αρχών της δεκαετίας του 1980. Κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, οπότε και τέθηκε ζήτημα ανάκλησης απόφασης με την οποία τμήμα ρέματος προσκυρώθηκε σε ιδιώτες, εξαπέλυσε επίθεση και εναντίον του πρώην δημάρχου Καλαμάτας, Γιώργου Κουτσούλη. Ο κ. Νίκας σημείωσε ότι το ζήτημα της ανάκλησης αφορά ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του 2005, εποχή κατά την οποία δήμαρχος ήταν ο κ. Κουτσούλης. Ο κ. Νίκας προσέθεσε ότι οι ιδιώτες που κατέχουν τις επίμαχες εκτάσεις δεν φέρουν ευθύνη, δεδομένου ότι τις απέκτησαν καθ’ όλα νόμιμα και μάλιστα πλήρωσαν το χρηματικό ποσό που τους αναλογούσε. Κατά τον κ. Νίκα για τις συγκεκριμένες αποφάσεις την ευθύνη τη φέρουν τα δημοτικά συμβούλια της εποχής, τα οποία με τις αποφάσεις τους συνήργησαν στην μετατροπή τμημάτων των ρεμάτων σε ιδιωτικές περιουσίες.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σπάει το φράγμα των 100.000 αφίξεων το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ελλειπής πυρασφάλεια σε κτίρια και οχήματα του δήμου Καλαμάτας;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ