“Ρελάνς” Αλειφέρη σε Καφαντάρη – Μαντά για το δήμο Καλαμάτας

/

Αμηχανία και αντιπαραθέσεις έχει προκαλέσει στην τοπική Νέα Δημοκρατία η πρωτοβουλία της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Καλαμάτας να συναντηθεί με την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη. “Λάδι στη φωτιά” της “γαλάζιας” εσωκομματικής κόντρας οι δηλώσεις της Ελένης Αλειφέρη. “Ρελάνς” της κας Αλειφέρη στις κινήσεις Καφαντάρη – Μαντά για το δήμο Καλαμάτας και “μήνυμα” στον Π. Νίκα, βλέπουν τοπικά στελέχη της ΝΔ.

Συνάντηση με θέματα στην ημερήσια διάταξη σοβαρά ζητήματα που αφορούν το δήμο Καλαμάτας έγινε σήμερα μεταξύ αντιπροσωπείας της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Καλαμάτας και της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη. Η συνάντηση έγινε μετά από πρωτοβουλία του επικεφαλής της παράταξης του δήμου Καλαμάτας, Μανώλη Μάκαρη, και αφορούσε θέματα που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον, τις πρόσφατες πλημμυρες, θεσμικά ζητήματα της αυτοδιοίκησης κλπ.

Ωστόσο, τόσο το γεγονός της συνάντησης όσο και το ύφος των δηλώσεων της κας Αλειφέρη, “γέννησαν” αλυσιδωτές εσωκομματικές αντιδράσεις που σχετίζονται με το δήμο της Καλαμάτας, αλλά και τις ευρύτερες ισορροπίες στο νομό Μεσσηνίας. Η κα Αλειφέρη δήλωσε ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ότι είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ευχαρίστησε τον κ. Μάκαρη για το υψηλό επίπεδο της συζήτησης και σημείωσε ότι τα σοβαρά ζητήματα που συζητήθηκαν δεν αντιμετωπίζονται από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας με μικροπολιτικά κριτήρια.

Βλέπουν ρελάνς της Αλειφέρη

Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας μεταφράζουν την αποδοχή της πρωτοβουλίας Μάκαρη από την κα Αλειφέρη, αλλά και τις δηλώσεις που ακολούθησαν από την ίδια, ως επιχείρηση “ρελάνς” στο εσωτερικό παιχνίδι της Νέας Δημοκρατίας. Υποστηρίζουν, δε, ότι η στόχευση της κας Αλειφέρη είναι διττή: Πρώτον, θεωρούν, ότι η συγκεκριμένη συνάντηση αποτέλεσε μια ευκαιρία για την αντιπεριφερειάρχη να “απαντήσει” στις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις Καφαντάρη – Μαντά, οι οποίοι προσπαθούν να πλασάρουν τους εαυτούς τους ως τους …επόμενους υποψήφιους για το δήμο Καλαμάτας. Δεύτερον, κυρίως με τις δηλώσεις που έκανε η κα Αλειφέρη, θεωρούν ότι επιχείρησε να στείλει ένα μήνυμα στο δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, μπαίνοντας και αυτή στο κάδρο του εσωκομματικού “πολέμου”, τασσόμενη με το πλευρό του πρώην πρωθυπουργού.

Ταραχή στο μπλοκ Σαμαρά

Πάντως, ενώ κανείς θα περίμενε το αντίθετο, οι περισσότερες αντιδράσεις από τη συνάντηση προέρχονται από τους λεγόμενους Σαμαρικούς της Μεσσηνίας. Αυτό γιατί, ξαφνικά, ακόμα ένα στέλεχος, που θεωρείται ότι κινείται σε αυτό το χώρο, εμφανίζεται να προσπαθεί να παίξει ρόλο στα εσωκομματικά της “γαλάζιας” παράταξης στο Νομό. Με δεδομένο, δε, ότι η κα Αλειφέρη κατέχει μια σημαντική πολιτική και θεσμική θέση στη Μεσσηνία, και ως εκ τούτου έχει την ευχέρεια να αναπτύξει την πολιτική της στρατηγική από θέση ισχύος, αρκετοί. από το μπλοκ Σαμαρά, “βλέπουν”, ήδή, στο πρόσωπό της έναν εσωκομματικό αντίπαλο.

Η πλευρά Νίκα

Από την άλλη πλευρά, στο στρατόπεδο του Π. Νίκα, οι εσωκομματικές εξελίξεις και το “μπάσιμο” της κας Αλειφέρη, δεν σηματοδοτεί, όπως λένε όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο στρατόπεδο των Μητσοτακικών, τίποτα περισσότερο από την αναμενόμενη – για τους ίδιους – εξέλιξη των πραγμάτων. Θεωρούν, δηλαδή, ότι το μήνυμα που προσπάθησε να στείλει η αντιπεριφερειάρχης έχει κυρίαρχα αποδέκτες στο μπλοκ Σαμαρά παρά στο δικό τους χώρο. Άλλωστε, όπως σημειώνουν στελέχη που βρίσκονται κοντά στον κ. Νίκα, η αντιπεριφερειάρχης ποτέ δεν θεωρήθηκε “φίλα προσκείμενη” στο μπλοκ Μητσοτάκη και στην πλευρά Νίκα, αντιθέτως, εκτιμάται ότι βρίσκεται απέναντι από το δήμαρχο Καλαμάτας.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δυο …Σαμαρικοί μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα (δήμο Καλαμάτας)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στα “κάγκελα” γονείς των μαθητών του δημοτικού σχολείου Βλαχόπουλου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.