Στα “κάγκελα” γονείς των μαθητών του δημοτικού σχολείου Βλαχόπουλου

/

Αποχή από τα σημερινά μαθήματα έκαναν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Βλαχόπουλου, μετά από σχετική απόφαση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Ο λόγος της διαμαρτυρίας, γονέων και μαθητών, έχει να κάνει με το γεγονός ότι πολλοί μαθητές του σχολείου, περίπου 20 από τους 52, αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη μεταφορά από και προς το σχολείο.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι γονείς η μεταφορά των μαθητών από τα γύρω χωριά στο δημοτικό σχολείο είτε είναι προβληματική, είτε δεν γίνεται καθόλου. Σημειώνουν ότι για αρκετούς μαθητές δεν υπάρχει κανένα δρομολόγιο ενώ για άλλους η μεταφορά γίνεται μόνο το μεσημέρι. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι γονείς των μαθητών, παρά το γεγονός ότι έχουν απευθυνθεί αλλεπάλληλες φορές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία και είναι η αρμόδια, το ζήτημα δεν έχει επιλυθεί με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται πολλοί μικροί μαθητές.

Μαθητές δεύτερης κατηγορίας

Από τις μαρτυρίες των γονέων των μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου προκύπτει ότι μαθητές, των χωριών του Νομού κυρίως, αντιμετωπίζονται ως μαθητές δεύτερης κατηγορίες. Οι γονείς σημείωσαν στο messiniapress.gr ότι πολλοί μαθητές, αλλά και οι ίδιοι, αναγκάζονται να υπομένουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς μια απίστευτη ταλαιπωρία καθώς καλούνται να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο με τα δικά τους μέσα. Τα προβλήματα εντοπίζονται σε μαθητές από τα χωριά Χαραυγή, Καζάρμα, Χατζή, Κουρτάκη, Βλάση, Δροσιά, Μεταμόρφωση και Κούμαρο, για τους οποίους δεν έχει προβλεφθεί μεταφορά. Όπως κατήγγειλαν οι γονείς οι μικροί μαθητές αναγκάζονται να περιμένουν το μεσημέρι αρκετή ώρα, προκειμένου να μεταφερθούν στα σπίτια τους ενώ άλλοι, των οποίων οι γονείς δεν έχουν την δυνατότητα, μεταφέρονται ακόμα και με μοτοσυκλέτες!

Καμία συμπαράσταση

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γονείς του σχολείου σημειώνουν ότι δεν έχουν βρει ,όχι μόνο ανταπόκριση στα αλλεπάλληλα αιτήματά τους, αλλά ούτε καν συμπαράσταση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Όπως δηλώνουν οι ίδιοι τόσο η περιφέρεια Πελοποννήσου όσο και ο δήμος Πύλου – Νέστορος τους αγνοούν και δεν πιέζουν, προκειμένου να βρεθεί λύση.

Λύση μέχρι την Τετάρτη

Μετά τη σημερινή διαμαρτυρία των γονέων και των μαθητών του δημοτικού σχολείου του Βλαχόπουλου η περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά από σχετική επικοινωνία με την αντιπεριφερειάρχη κα Νικολάκου, δεσμεύτηκε ότι το ζήτημα θα επιλυθεί μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Μετά απο αυτή την εξέλιξη οι γονείς των μαθητών του σχολείου προσανατολίζονται στην αναστολή των κινητοποιήσεών τους και φέρονται διατεθειμένοι να περιμένουν μέχρι και την επόμενη εβδομάδα. Σε κάθε περίπτωση όμως, όπως οι ίδιοι σημειώνουν, αν το ζήτημα δεν επιλυθεί θα επιστρέψουν στις κινητοποιήσεις και θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις του.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Ρελάνς” Αλειφέρη σε Καφαντάρη – Μαντά για το δήμο Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οικονομική ενίσχυση 17.000 έως 22.000 ευρώ για νέους αγρότες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την υποδοχή φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου – Ο δήμαρχος Καλαμάτας καλωσόρισε στην πόλη του νέους ακαδημαϊκούς πολίτες

Πρωτοετείς φοιτητές/τριες του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, καλωσόρισε