“Έρωτας” Μητσοτάκη – Βενιζέλου με φόντο τη ΝΔ Μεσσηνίας

/

Αίσθηση προκαλεί η συντεταγμένη παρουσία προσώπων που πολιτικά πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα από το πολιτικό “think tank” του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Καλαμάτα. Πρόσωπα που θεωρούνται, κυρίως, της “γραμμής” Μητσοτάκη έδωσαν συντεταγμένο παρόν στο πλευρό του πρώην αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Έκπληξη προκάλεσε η οργανωμένη παρουσία προσώπων που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο “Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση” στην Καλαμάτα με θέμα “Ποιο μέλλον για την Ελλάδα; Νέες Ευρωπαϊκές και διεθνείς προκλήσεις”. Ο “Κύκλος Ιδεών” ουσιαστικά αποτελεί το πολιτικό think tank (δεξαμενή σκέψης) του Ευάγγελου Βενιζέλου, μια πολιτική ομάδα προβληματισμού η οποία κινείται πέρα και πάνω από το ΠΑΣΟΚ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Μπούχαλης και Παναγιώτης Γιαννόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης, Ελένη Αλειφέρη, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, επί κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου, Στέλιος Στασινόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγής Κουμάντος, ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος, Ντίνος Τσερώνης. Τα πιο πάνω πρόσωπα ανήκουν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας και η παρουσία τους στην εκδήλωση προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση. Ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση, δε, προκάλεσε το γεγονός ότι υπήρξε σημαντική εκπροσώπηση του μπλοκ Μητσοτάκη στη Μεσσηνία (Νίκας, Μπούχαλης κλπ) αλλά και προσώπων που μπορεί να μην ανήκουν στο στενό πυρήνα των Μητσοτακικών, αλλά που βρίσκονται στα πέριξ αυτού (Μαργέλης, Κουμάντος, Τσερώνης). Αντιθέτως το μπλοκ Σαμαρά στη Μεσσηνία δεν είχε συντεταγμένη παρουσία στην εκδήλωση. Από αυτή την πλευρά οι παρουσίες ήταν ελάχιστες (Στασινόπουλος, Αλειφέρη) και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε παρουσία που να έχει πολιτικό υπόβαθρο.

Τροφή στα σενάρια

Οι …δεξιές παρουσίες στην εκδήλωση που συμμετείχε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δίνει, όπως είναι φυσικό, τροφή στα σενάρια που θέλουν τον κ. Βενιζέλο, μαζί με άλλα πρόσωπα που έχουν περάσει από το ΠΑΣΟΚ (Χρυσοχοίδη, Διαμαντοπούλου κλπ), να …συμπλέουν με τη νέα πολιτική ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και τον Κ. Μητσοτάκη. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το επόμενο χρονικό διάστημα, η διαφοροποίηση της “ομάδας” Βενιζέλου από το ΠΑΣΟΚ θα γίνει ακόμα περισσότερο ορατή. Αυτό άλλωστε φάνηκε και στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα όταν ο κ. Βενιζέλος, σε μια αποστροφή του λόγου του, σημείωσε ότι τον ενδιαφέρει η πορεία του τόπου και γι αυτό αναζητά ένα ακροατήριο ευρύτερο ενός κόμματος.

Απουσίες από το ΠΑΣΟΚ

Οι πιο πάνω πληροφορίες που μιλούν για “δεξιά” στροφή του Βενιζέλου επιβεβαιώθηκαν και από το γεγονός ότι αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας, που θεωρούνται “προεδρικοί”, δεν παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που έγινε στο πνευματικό κέντρο. Παρόντες ήταν ο γραμματέας της ΝΕ Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Πάζιος, ο Θ. Μπρεδήμας, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ στην Καλαμάτα, ο Λ. Φιλιππόπουλος, πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Χριστόπουλος, πρώην γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ . Απουσίαζαν, ωστόσο, στελέχη όπως η Ντίνα Νικολάκου, αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας και η Νάντια Γιαννακοπούλου, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Σημειώνεται ότι συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Διονύσης Αλευράς, δικηγόρος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας φέρεται ως δράστης φονικού

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αναστάτωση στη Μάνη για το Κέντρο Υγείας του Αγίου Νικολάου (φωτο)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.