Μπεχράκης για Βενιζέλο και ΝΔ: “ὃ οὖν η διαπλοκή συνέζευξεν, κάλπη μὴ χωριζέτω”

/

Με μια άκρως αιχμηρή ανάρτηση στο facebook το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, Σταμάτης Μπεχράκης, σχολιάζει την συνύπαρξη ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στην εκδήλωση που πραγματοποίησε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην Καλαμάτα.

Σημειώνει στην ανάρτησή του ο κ. Μπεχράκης: “Δύο κόμματα σε ένα συγκεντρώθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας στην εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών για την Εθνική( ή Νεοδημοκρατική επί το ακριβέστερον) Ανασυγκρότηση, με ομιλητή τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Η ΝΔ στήριξε την εκδήλωση στην οποία ήταν εμφανής η παρουσία των τοπικών στελεχών της. Έκρυψαν στα κομματικά τους γραφεία από τους οπαδούς τους, για λίγο , το επιχείρημα οτι “το ΠΑΣΟΚ φταίει που έφτασε η χώρα με διαλυμένη κα…ταχρεωμένη οικονομία και τελικά στην επιτροπεία” και πήγαν να συνευρεθούν με τους ομοϊδεάτες τους. Αυτούς με τους οποίους στην κεντρική πολιτική σκηνή συγκυβερνούσαν στη μνημονιακή περίοδο. Οδυνηρή περίοδο αλλά ταυτοχρόνως και περίοδο αποκάλυψης στη πλειοψηφία των πολιτών σε ποιο σημείο είχαν φτάσει τη χώρα, με αυτά που έκαναν .
Ίσως να υποθέσει κανείς ότι τα τοπικά στελέχη της ΝΔ να νοιώθουν και αυτά, όπως όλη η ΝΔ άλλωστε, ειδική υποχρέωση απέναντι στον Βενιζέλο για το ρόλο του στην άρνηση του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει στη βουλή την απλή αναλογική στέλνοντας τους εναπομείναντες “καλούς” πασοκτζίδες ψηφοφόρους “πεσκεσι” στη ΝΔ. Ο Βενιζέλος στην εκδήλωση υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι κόμματα συντηρητικά, λαϊκιστικά(Λαϊκισμός κατά Βενιζέλο δεν είναι, για παράδειγμα, να σηκώνεις τον κόσμο για εκλογές λίγους μήνες μετά τις εκλογές), ανίκανα να εκμεταλλευτούν όσα έγιναν ….στο παρελθόν για την ανάταξη της εθνικής οικονομίας!

Μας έμελλε να το ακούσουμε κι αυτό. Δεν καταλαβαίνει πόσο γελοίο, ανιστόρητο, ασύμφορο για τον ίδιο, είναι το παρελθόν;
Η εκδήλωση όμως αυτή καταδεικνύει το ΣΥΡΙΖΑ σαν τον μεγάλο,ουσιαστικό, πόλο της Δημοκρατικής Παράταξης με διαφορετικό πολιτική απο τους δύο εταίρους .Εξάλλου και η “συνεύρεση” στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας του ΠΑΣΟΚ με ΝΔ δείχνει πολύ άπλα οὐκέτι εἰσὶ δύο, ἀλλὰ σὰρξ μία. ὃ οὖν η διαπλοκή συνέζευξεν, κάλπη μὴ χωριζέτω”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πολιτικό “ξέπλυμα” Βενιζέλου με φόντο το πολιτικό μέλλον του Κ. Μαργέλη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

3.6 δις ευρώ οι εξαγωγές απο την Πελοπόννησο (πίνακες και στοιχεία)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ