Ξεκίνησε το αντιπλημμυρικό έργο απο Θουρία έως το Νοσοκομείο Καλαμάτας (φωτο)

//

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την εκτέλεση του έργου: Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων οδού Αθηνών – Νέας Εισόδου στο τμήμα από Θουρία έως Νέδοντα ποταμό του Δήμου Καλαμάτας, Α΄ φάση, τμήμα από Θουρία έως Νοσοκομείο, με προϋπολογισμό 2.952.000 ευρώ.

Η σχετική πίστωση, κατόπιν αιτήματος του Δήμου Καλαμάτας, διατέθηκε, με απόφαση του Υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε ο ορισμός της ΔΕΥΑΚ ως δημοπρατούσας αρχής, διευθύνουσας υπηρεσίας και προϊσταμένης αρχής για την πραγματοποίηση αυτού του έργου αντιπλημμύρισης.
Ανάδοχος έχει αναδειχθεί κατόπιν διαγωνισμού η Χρονόπουλος ΑΤΚΕΕ, που προσέφερε έκπτωση 53,24%. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου ανέρχεται σε 12 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης, δηλαδή από την 30ή Σεπτεμβρίου 2016.

Δηλώσεις Νίκα

Ο Δήμαρχος, με δηλώσεις του, χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «πολύ χαρούμενη», τονίζοντας πως αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι πλήττονται από την αδυναμία απορροής των ομβρίων. «Φτιάξαμε έναν εθνικό δρόμο πριν από κάποιες δεκαετίες και δεν είχε προβλεφθεί το αυτονόητο: τι θα γίνεται με τα όμβρια. Θα μαζεύουμε, πλέον, τα όμβρια από το σημείο αυτό μέχρι το Νοσοκομείο˙ είναι η πρώτη φάση του έργου. Ήδη έχει αρχίσει και η τρίτη φάση, επί της Νέας Εισόδου. Με τον τρόπο αυτό, του χρόνου το χειμώνα δε θα υπάρχει ζήτημα εδώ, όπου έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα κάθε χρόνο, καθώς τα νερά συσσωρεύονται και έχουμε ζημιές ιδιαίτερα κατάντη του δρόμου», ανέφερε ο Π. Νίκας. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από το Υπουργείο Υποδομών, γι’ αυτό και συνεχίζεται η χρηματοδότηση των έργων διαχείρισης ομβρίων μέχρι τη διασταύρωση προς Μεσσήνη, στο Ασπρόχωμα.

Προσοχή από τους οδηγούς

Από πλευράς εργολάβου ζητείται η κατανόηση των παροδίων ιδιοκτητών για τη μικρή ταλαιπωρία τους λόγω της εκτέλεσης του έργου. Επίσης, θα πρέπει οι οδηγοί των διερχομένων οχημάτων να προσέχουν τη σήμανση και να ελαττώνουν ταχύτητα, ιδίως στα σημεία όπου στενεύει ο δρόμος λόγω καταλήψεως τμήματος του οδοστρώματος για την πραγματοποίηση των εργασιών.

Το έργο

Το έργο έχει σκοπό να επιλύσει τα μεγάλα προβλήματα απορροής ομβρίων που παρουσιάζονται στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας, στο τμήμα από Θουρία έως Νοσοκομείο και κάνουν το δρόμο ορισμένες φορές αδιάβατο κατά τους χειμερινούς μήνες. Με την υλοποίησή του, θα συλλέγονται τα όμβρια των ανάντη περιοχών και της παλαιάς εθνικής οδού στο τμήμα από Θουρία έως Νοσοκομείο και μέσω κυρίου συλλεκτήρα αγωγού θα παροχετεύονται στον ποταμό Ξερίλα, λίγο πριν τη συμβολή του με τον ποταμό Άρι.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σύμπραξη Μεσσήνης – Οιχαλίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Υποτροφίες για φοιτητές με οικονομικά προβλήματα απο το δήμο Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ενίσχυση του Αεροδρομίου από τον δήμο Καλαμάτας – Επίσκεψη και συνάντηση του Θανάση Βασιλόπουλου με την Αερολιμενάρχη του «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος»

Το Διεθνές Αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» επισκέφθηκε την Πέμπτη (16/3) ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Ο