Σύλληψη δύο ανδρών με 2,5 κιλά κάνναβης και αρχαία στο Πεταλίδι

/

Συνελήφθησαν στο Πεταλίδι Μεσσηνίας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πεταλιδίου, δύο ημεδαποί, ηλικίας 59 και 61 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, τα όπλα και τον Τελωνειακό Κώδικα.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πεταλιδίου πραγματοποίησαν έρευνα, στην οικία του 59χρονου, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: Ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 610 γραμμαρίων, τμήμα πήλινου αμφορέα «λαιμός αμφορέα», ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους 961 γραμμαρίων και ζυγαριά ακριβείας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 61χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ένα φυτό κάνναβης, ύψους 50 εκατοστών περίπου, ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 18 γραμμαρίων και ποσότητα λαθραίου καπνού 74 γραμμαρίων.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία, την όποια διαχειρίζονταν από κοινού ο 59χρονος και ο 61χρονος, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 1.857 γραμμαρίων, καθώς και ένα αεροβόλο περίστροφο, το οποίο επίσης κατασχέθηκε.

Το τμήμα πήλινου αμφορέα, επιδείχθηκε σε αρχαιολόγο και κρίθηκε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και θα αποσταλεί στην αρμόδια Υπηρεσία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καλαμάτα: Σε 24 μήνες έτοιμο το σχέδιο για την αναβάθμιση του λιμανιού

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Απόβαση” Ρώσων στη Μεσσηνία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ