Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ο Αλέξης Χαρίτσης

4 Νοεμβρίου 2016

Στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης ο Μεσσήνιος, Αλέξης Χαρίτσης. Επιβράβευση και αναβάθμιση του Μεσσήνιου πολιτικού από τον Αλέξη Τσίπρα.

Τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης ανέλαβε ο Μεσσήνιος πολιτικός, Αλέξης Χαρίτσης. Ο κ. Χαρίτσης αναβαθμίστηκε, δεδομένου ότι από υφυπουργός γίνεται αναπληρωτής υπουργός. Η αναβάθμιση Χαρίτση αποτελεί επιβράβευση στο μέχρι στιγμής έργο του Αλ. Χαρίτση, δεδομένου ότι ως υφυπουργός με αρμοδιότητα το ΕΣΠΑ κατάφερε να δώσει νέα ώθηση στο πρόγραμμα κάτι που, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα φανεί τους επόμενους μήνες. 

Ποιος είναι ο Αλέξης Χαρίτσης

Ο Αλέξης Χαρίτσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, με ειδίκευση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, και στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου.
Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε θέματα ενέργειας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εργάστηκε για περίπου πέντε χρόνια στη Βρετανία και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα. Εργάστηκε σε ελληνική τεχνική εταιρεία και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Παράλληλα, σπουδάζει σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Από τα φοιτητικά του χρόνια ανέπτυξε έντονη πολιτική δράση μέσα από την Ριζοσπαστική Αριστεράς και έχει συμμετάσχει ενεργά σε εκπαιδευτικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κινήματα.
Στις εκλογές του 2012 και του Σεπτεμβρίου του 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία. Εχει διατελέσει συντονιστής του τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ. 
Στην πρώτη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. Στη δεύτερη κυβέρνηση ήταν υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

LIVE: Κόντρα στη Βουλή Τσίπρα – Μητσοτάκη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης – τα ονόματα & video

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαμάτα: Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στην οδό Λακωνικής – Συνάντηση με αυτοαπασχολούμενους και κατοίκους

Κλιμάκιο του ΚΚΕ περιόδευσε την Τρίτη στην οδό Λακωνικής, συνομιλώντας με αυτοαπασχολούμενος και κατοίκους της περιοχής. Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν η Καραθανάση

Αντώνης Σαμαράς: Η υποψηφιότητα Μουρούτη δεν έχει σχέση με εμάς, λένε κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού

Σαφείς αποστάσεις παίρνει ο Αντώνης Σαμαράς από την υποψηφιότητα του Γιώργου Μουρούτη με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές. Και τούτο, καθώς η ανακοίνωση

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας: Οι ελλείψεις σε προσωπικό και η εντατικοποίηση της εργασίας διαμορφώνουν μια επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία του λαού

Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνο, ευρωβουλευτή, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας πραγματοποιήθηκε

Δείτε επίσης