Ιστορική ημέρα για την Καλαμάτα

11 Νοεμβρίου 2016

Ημέρα που θα μνημονεύεται στα ιστορικά βιβλία του μέλλοντος για την Καλαμάτα η σημερινή. Στις 12:15 το αποτέλεσμα για την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Συγκρατημένη αισιοδοξία στο γραφείο υποψηφιότητας και στη δημοτική αρχή. Ελευσίνα και Ρόδος οι “αντίπαλες” πόλεις. 

“Ορόσημο” αποτελεί η σημερινή ημέρα για την Καλαμάτα, δεδομένου ότι σήμερα θα ανακοινωθεί η απόφαση για την πόλη που θα κερδίσει τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας του 2021. Η ανακοίνωση θα γίνει στις 12:15 το μεσημέρι και, είτε κανείς διαφωνεί είτε συμφωνεί με το θεσμό, είναι βέβαιο ότι η όποια απόφαση θα έχει πολλαπλές επιπτώσεις στην πόλη.

Σημειώνεται ότι προχθές την Καλαμάτα επισκέφθηκαν τα μέλη της επιτροπής επιλογής τα οποία είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το “πρόσωπο” της πόλης που καλούνται να κρίνουν. Ακολούθησε χθες η επίσημη παρουσίαση του φακέλου της υποψηφιότητας όπου και αναλύθηκε με κάθε λεπτομέρεια ο σχεδιασμός και το όραμα της Καλαμάτας για τον θεσμό.

Συγκρατημένη αισιοδοξία

Είναι προφανές ότι για τη διαδικασία της επιλογής της πόλης που θα είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2021 δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις. Τόσο από τη δημοτική αρχή της πόλης όσο και από το γραφείο υποψηφιότητας υπάρχει κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας καθώς όπως δηλώνουν όσοι έχουν εμπλακεί στον σχεδιασμό όλα έχουν γίνει όπως πρέπει. Υπενθυμίζεται ότι “αντίπαλες” πόλεις για τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας είναι η Ελευσίνα και η Ρόδος, με την Ελευσίνα – όπως εκτιμούν όσοι γνωρίζουν τον θεσμό- να αποτελεί τον σημαντικότερο ανταγωνιστή της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νεκρή μια γυναίκα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Μεσσήνη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έχασε τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης η Καλαμάτα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑ

Απομακρύνεται η σαχαριανή σκόνη – Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία – Εικόνες από την Καλαμάτα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης, με την ονομασία «Minerva Red», που εκδηλώνεται στη

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Η Εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις»

Στην εκπομπή « Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε την Τετάρτη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. O Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στον νόμο

Δείτε επίσης